31 Март У нас вече действа Зелен център, който ще

...
31 Март У нас вече действа Зелен център, който ще
Коментари Харесай

Нов Зелен център ще подпомага развитието на устойчивите финанси и енергетика

31 Март
У нас към този момент работи " Зелен център ", който ще подкрепя развиването на устойчивите финанси и енергетика. Новото съдружие Green Finance and Energy Center беше учредено на 31 март по самодейност на Българската фондова борса и Българската самостоятелна енергийна борса в София, с поддръжката на Комисията за финансов контрол, отрасловите министерства и академичната общественост. Сред учредителите също по този начин участват финансови институции, медии и други представители на бизнеса и неправителствения бранш.

Центърът има цел да се утвърди като тинк-танк организация за политики в областите на устойчивите финанси и енергетика, да води публичния спор по тези тематики в страната и да подкрепя взимането на съответни решения. Основната задача е създаванe и транспорт на водещи положителни практики в двете области.

В тази връзка организацията също по този начин възнамерява да партнира на държавното управление в създаването и доизграждането на законодателната рамка и провеждането на съответни политики за смяна на средата. Сред другите амбициозни задания на " Зеления център " ще бъдат взаимоотношението със международни мрежи и създаването на народен показател.

" Финансовата и енергийна резистентност не са мода, а нужда. Светът ще стане едно по-добро място, когато всеки има дейна позиция и принос за превръщането на положителните пожелания в процедура. Със " Зеления център " желаеме да помогнем на всяка сходна самодейност ", показа изпълнителният шеф на Сирма Груп Холдинг АД Цветан Алексиев, който е измежду учредителите на новото съдружие.

Символичен старт на активността на " Зеления център " се даде посредством цифрово сключване на " Харта за стабилно икономическо развиване на България ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР