300 000 от най-нуждаещите се българи ще бъдат подпомогнати с

...
300 000 от най-нуждаещите се българи ще бъдат подпомогнати с
Коментари Харесай

Раздават храна на 300 000 бедни българи

300 000 от най-нуждаещите се българи ще бъдат подкрепени с пакети от хранителни артикули. В над 300 пункта на Червения кръст ще дават питателните пакети.

Програмата към този момент е почнала в 16 регионални центъра, а от този понеделник започва и в останалите 12. Хранителните помощи са по европейската стратегия за подкрепяне на хора от обществено уязвимите групи.

Пакетите съдържат по 16 типа хранителни артикули, които са опаковани и ще бъдат разпределяни от структурите на Българският червен кръст по места.

Всички, които ще получат питателните артикули, са утвърдени от Агенцията за обществено подкрепяне.

„ Това  са хора, подкрепени с енергийна помощ за сезон 2016-2017-та. Друга целева група,която е включена в правоимащите бенефициенти, това са майките, които са получили еднократна помощ за развъждане на дете до 1 година към интервал юни  месец 2018 година ", каза Виолета Радева-секр БЧК-Бургас.

Всички утвърдени от общественото министерство получават пакети, които съдържат 16 типа хранителни продукти-варива, месни консерви, захар. За пръв път в тях са включени по 3 литра олио. Раздаването на продуктите ще продължи до 28 февруари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР