300 000 евро за спешна трансплантация на стволови клетки могат

...
300 000 евро за спешна трансплантация на стволови клетки могат
Коментари Харесай

Зов за помощ! 28-годишна майка: Помогнете ми, да спасим сина ми от левкемията!

300 000 евро за незабавна трансплантация на стволови кафези могат да спасят живота на 9-годишния Реян!

" Още с раждането синът ми не изплака. После получи гърчове, а след време го диагностицираха с епилепсия. Беше в сериозно положение в ИСУЛ, а след 4 дни в преливания и страдания пристигна и съкрушителният удар - Реян има остра лимфобластна левкемия с висок риск. Оттук насетне започнаха нашите страдания и същинският призрачен сън, който на никой не поисквам. "

С тези думи стартира своята мъчителна изповед пред " България Днес " 28-годишната Кристина Димитрова. 9-годишният й наследник Реян минава през истински пъкъл.

" Правеше по 10 превивам дневно, а след цялостна анестезия не можа да се разсъни два дни. От тежката химиотерапия и всички процедури близо месец не можеше да се храни, беше на изкуствено поддържане и със сонда в нослето. Не знам по какъв начин, само че оцеляхме. Минахме на косъм през цялата терапия и нещата сякаш се възстановиха ", връща лентата обратно Кристина.

Идва и нов удар. Реян прави рецидив тъкмо когато нещата трябвало да са нормализирани след всички химиотерапии. В този миг бащата на Реян отхвърля даже да го види. Двамата с Кристина са разграничени и майката не може да разчита на него.

" Заради тежката левкемия се постанова трансплантация на стволови кафези от костен мозък. Той изрично отхвърля, а е най-подходящият донор. Моята съгласуемост като майка е едвам 20-30% съгласно проучванията и даже да се направи намеса, тя ще е несполучлива ", споделя майката.

Кристина има дъщеричка от втория си брак, само че защото с Реян са от разнообразни татковци, тя също не е подобаваща за донор.

" Виждам по какъв начин трансплантациите в България приключват с съдбовен край. Колко дечица си отидоха две-три седмици след направената им намеса. Само едно оцеля, тъй като донор беше сестричката му. Единственият излаз е клиника в Германия. Там трансплантациите на български малчугани са сполучливи, апаратурата чисто нова, отношението и чистотата - безупречни, за разлика от България ", споделя 28-годишната жена, която от 4 години живее с втория си мъж в монтанското село Боровци, само че повече време прекарва в болничното заведение при сина си.

 

Интервенцията възлиза на 300 000 евро без разноските по пътешестване и престой, тъй като фондът за лекуване не поема и лев. Причината е, че такива интервенции се правят и у нас.

---

Който желае и има опция, може да помогне на Реян в тежката му борба с левкемията със средства по банковата му сметка:

BG58UBBS80022079267740 - Реян Калоянов Иванов.

Средства могат да бъдат дарени и посредством PayPal - https://www.paypal.me/reianivanov

С майката Кристина можете да се свържете на телефон 0895 38 23 04.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР