30% от втечнения природен газ, който през юни ще бъде

...
30% от втечнения природен газ, който през юни ще бъде
Коментари Харесай

30% от вноса на втечнен в Гърция през юни идва у нас

30% от втечнения природен газ, който през юни ще бъде доставен през терминала на гръцкия остров Ревитуса, край Атина ще бъде предопределен за България, написа в. „ Катимерини “. Изданието прецизира, че оборудването през последните 2 месеца е доста натоварено, а за идващия

предстоящите количества за обработка са рекордни. Причината е прекъсването на съветските доставки за България.

Служители на гръцката газова компания на DESFA

 

са сюрпризирани от динамичността на повишаването на поръчките.

 

Преди година те не можеха да си го показват, по какъв начин през юни 2022 година корабите, натоварени с полутечен газ ще идват през ден в LNG-терминала в Ревитуса. През април и май те са най-вече по 2 седмично. Увеличеният трафик ще продължи и през идващите месеци, предвиждат от Гръцкия народен газов оператор (ΔΕΣΦΑ). Причината е повишаване на вътрешното търсене на електрическа енергия в Гърция, която се създава в огромната си част от природен газ. Другият фактор за нарастването е износът за България продължава, за където се насочва към 30% от втечнения природен газ, идващ в Ревитуса. По-малки количества отиват и за румънския пазар.

Според окончателната стратегия за приемане на танкери с полутечен газ на терминала на ΔΕΣΦΑ за юни, в оборудването ще бъдат обработени

 

минимум 14 кораба или двойно повече от плануваните

 

преди този момент 7. Фирмата Mytilineos възнамерява четири кораба, Elpedison ще разтовари три танкера, More Oil на групата Motor Oil - един транспортен съд, чешкият търговец MET Energy - два танкера. Държавната електрическа компания (ΔΕΗ) - един, а гръцката газова корпорация - ΔΕΠΑ e резервирала потенциал за 3 танкера през идващия месец.

Очаква се през юни Гръцкият народен газов оператор (ΔΕΣΦΑ) да стартира пазарния тест за газопровода за природен газ, който ще свърже Гърция със Северна Македония и ще даде опция за снабдяването на прилежащата страна с полутечен газ от терминала, който ще бъде построен край пристанището Александруполис. По тази мярка до 31 май в южната ни съседка ще бъде извършено публично разискване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР