30-годишният наркоман Стефан Станев, осъден на 25 г. затвор за

...
30-годишният наркоман Стефан Станев, осъден на 25 г. затвор за
Коментари Харесай

Убиецът на красивата Виола, ликвидирал студентката със стик за голф, а после ръгал трупа й с нож, изнагля брутално!

30-годишният наркоман Стефан Станев, наказан на 25 година затвор за жестокото ликвидиране на приятелката си Виола Николова, изиска от Софийския апелативен съд (САС) по-лека присъда. Магистратите ще се произнесат след към месец, написа в. Труд.

„ Измина съвсем една година, откогато предизвиках гибелта на Виола. Няма и един ден, в който да не се разкайвам за това. Искам да споделя една поговорка – животът се ражда и животът умира”, съобщи пред САС през вчерашния ден Станев.

Адвокатът му също изиска по-леко наказване като се базира на мисъл на Аристотел – “Законът е разсъдък, освободен от страст”.

Прокуратурата и юристът, който съставлява фамилията на убитата Виола, желаеха по-тежко наказване за Станев. Те настояха да се преценяват отново смекчаващите виновността условия и фактът, че подсъдимият е наркозависим.

Според юристът на Станев клиентът му е привързан към дрогата от 13-годишен и страда от биполярно разстройство и това не би трябвало да се регистрира в негова щета.

На 3 ноември м.г. Софийският градски съд (СГС) завърши делото за жестокото ликвидиране единствено за един ден.

Процесът мина по съкратената процедура, откакто 30-годишният наркоман призна виновността си. Тогава Софийски градски съд отхвърли гражданския иск на родителите на убитата Виола с претекста, че може да затрудни и забави процеса.

Вчера юристът на почерненото семейство възрази и против отхвърлянето.

Убийството на 29-годишната Виола Николова бе осъществено в нощта против 23 юни 2017 година в дома на Станев в столичния кв. “Св. Троица”. Станев я пребил със стик за голф, а по-късно я ръгал неведнъж с нож. На сутринта позвънил на своя другарка и я поканил в дома си. Признал й, че е умъртвил Виола и й посочил натрупа. Няколко часа по-късно потеглил за Созопол, където бил арестуван, а наркотест открил, че е използвал коктейл от няколко типа дрога – марихуана, амфетамин, екстази и кокаин. Преди убийството някогашната жена на Станев подавала серия от сигнали против него, само че никой не обръщал внимание на жалбите й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР