30- годишен мъж се издирва с европейска заповед за арест

...
30- годишен мъж се издирва с европейска заповед за арест
Коментари Харесай

Издирват убиеца на Димитър от Стамболийски с европейска заповед

30- годишен мъж се търси с европейска заповед за арест като обвинен за убийството на изчезналия преди седмица Димитър Малинов от Стамболийски, оповестява БНР.

Смъртта на младежа е настъпила вечерта на 20 юли след нанесен тежък побой. Тялото е намерено вечерта в сряда против четвъртък - заровено на към километър от последните постройките в Цалапица.

Оказва се, че убийството е осъществено още преди 24-годишния юноша от Стамболийски да бъде разгласен за локално, а след това и за национално търсене. Тялото на младежа е намерено заровено на километър от Цалапица в сряда против четвъртък тази седмица, когато се организира огромна издирвателна акция с доброволци и жандармерия.

Мотивът за убийството е финансов, обявиха от прокуратурата и полицията. Двамата са се познавали от години.

Издирваният за тежкото закононарушение е напуснал страната на 24 юли с полет от летище София и авансово закупен билет. За тежкото съзнателно закононарушение го грозят най-малко 15 години или пожизнен затвор.

При следствието са разпитани 13 души, осъществени са огледи, назначена е тройна правосъдно здравна експертиза и са осъществени претърсвания и изземвания от няколко адреса, оповестиха на взаимен брифинг окръжния прокурор Ваня Христева, наблюдаващия случая Бойка Лулчева и шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР