3 юристки една срещу друга - Десислава Атанасова, Ива Митева

...
3 юристки една срещу друга - Десислава Атанасова, Ива Митева
Коментари Харесай

Женска битка в Русе

3 юристки една против друга - Десислава Атанасова, Ива Митева и Надежда Йорданова

Битка на два фронта се обрисува в Русе за тези избори.

Първият ще е на министерско равнище, откакто четири от главните политически играчи вадят отпред на листите си някогашни свои представители във властта. При това трима от тях са били съдружни сътрудници и част от едно и също държавно управление - на Кирил Петков. Това са ексминистрите на транспорта Николай Събев, на земеделието Иван Иванов и на правораздаването Надежда Йорданова. Срещу тях от ГЕРБ пускат също някогашен министър, само че здравен - Десислава Атанасова, пише .

Така на втори фронт в Русе ще се води и чисто женска борба, тъй като една против друга се изправят все устати парламентаристки.

Освен Атанасова, лидер тук е някогашната шефка на Народното събрание Ива Митева от “Има подобен народ ”.

Десислава Атанасова е от “дуловската артилерия ” на ГЕРБ, която бе здравен министър във второто държавно управление на Бойко Борисов. Преди влизането си в Народното събрание Атанасова е работила като правист в Русе, била е и общински консултант.

Водачът на “Продължаваме смяната ” Николай Събев влезе от бизнеса в политиката предходната есен и стана най-богатият министър в кабинета “Петков ”. Бизнесменът е родом от Русе. Завършил е “Управление на флота и пристанищата ” във ВВМУ във Варна и стопанска система и ръководство на превоза в УНСС. Автор е на учебник “За капитани близко корабоплаване по река Дунав ”. Съосновател на огромна логистична компания.

Дебют в региона от Българска социалистическа партия прави Иван Иванов

Бившият аграрни министър до момента е влизал в Народно събрание постоянно от родния си Шумен, където и в този момент е лидер. Но дублира и в Русе, където сменя първия в алената листа от последните няколко вота Крум Зарков, който стана длъжностен министър на правораздаването. Иванов е приключил история, право, Школата за запасни офицери в Шумен, а от 2018 година е лекар на науките по ръководство на осведомителни процеси.

И защото се чака Иванов да е народен представител от Шумен, това дава късмет на втората в листата - Ивалинка Цанкова. Тя е специалист в областта на земеделието и е общински началник на Българска социалистическа партия в Иваново.

Техен главен конкурент по аграрни тематики по време на дебатите в Русе ще е лидерката на ДПС Ализан Яхова, която е била шеф на Държавна фирма “Земеделие ”.

Адвокатът Златан Златанов е лидер на листата на “Възраждане ”. Освен юридическо, той има и икономическо обучение. Местен водач на партията. Миналия ноември не му доближи малко, с цел да влезе в Народно събрание. Златанов е наследник на известния реставратор Стоян Йорданов - Тенкиса, реставрирал Народния спектакъл, Свищовската академия и други

Бившият правосъден министър Надежда Йорданова е лидерът на “Демократична България ”. Освен че е приключила право в Софийския университет, тя е специализирала британско комерсиално право в The University of Law, Лондон. Беше народен представител в злощастните 45-о и 46-о Народно събрание, където оглавяваше краткотрайната комисия “Магнитски ”. Само преди дни Надежда разчупи акцията, като почерпи за имения си ден русенци с направена от самата нея торта “Гараш ”. (за рецептата се знае, че оригиналът е фиктивен тъкмо в Русе). Асистент ѝ беше началник Таньо Шишков.

Йорданова ще влезе в конфликт с Ива Митева от Има Такъв Народ, с която са водачки и в още един регион - 23-и МИР в София. И някогашната парламентарна шефка е правист, оглавяваше правната дирекция в Народното събрание, преди да влезе в политиката с партията на Слави, а предходната година отбрани докторска дисертация за смесените изборни системи. На предходните избори лидер на Има Такъв Народ в Русе бе отцепникът Светлин Стоянов.

На човек на реда заложи в дунавския град партията на Стефан Янев. Водач е локалният координатор на “Български напредък ” Красимир Иванов. Завършил е военно учебно заведение, работил е в структурите на Министерство на вътрешните работи и в Гранична полиция. В момента е управител в компанията на братя Бобокови “Приста ойл ” в Русе.

Ветеринарен доктор е отпред на листата на “Изправи се, България ”. Проф. Владимир Хвърчилков е учител в Русенския университет. Бил началник на Областната дирекция по сигурност на храните, работил е в районната ветеринарномедицинска работа, зам.-шеф е на Съюза на учените в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР