3 умни неща, които купувачите на жилища могат да направят на днешния пазар

...
След месеци на охлаждане, инфлацията се повиши отново през юли,
Коментари Харесай

След месеци на охлаждане, инфлацията се повиши отново през юли, което накара някои икономисти да се замислят. С лихвените проценти, предназначени да се борят с инфлацията на 22-годишен връх и лихвите по ипотеките, които са най-високи от 2002 г. насам, изглежда, че купувачите на жилища са изчерпали жизнеспособните възможности.

Тъй като експертите са разделени по отношение на краткосрочното бъдеще на средата на ипотечните лихви, много бъдещи купувачи може вместо това да решат да изчакат встрани лихвите да се подобрят. Това обаче може да е грешка и дори да доведе до загуба на вашия потенциален мечтан дом в процеса.

Въпреки че рекордно ниските лихви по ипотечните кредити от 2020 г. и 2021 г. е малко вероятно да се върнат скоро, има все още някои неща, които купувачите могат да направят сега, за да се поставят в най-добра позиция. Тези интелигентни ходове ще помогнат на купувачите да намалят разходите и да спестят пари както сега, така и по време на срока на потенциален ипотечен заем.

Започнете, като проучите опциите си за ипотечен процент тук днес, за да видите на какъв процент отговаряте.

3 интелигентни неща, които купувачите на жилища могат да направят на днешния пазар

Дори при по-високи лихвени проценти и по-малко жилищни запаси, все още има някои умни ходове, които купувачите на жилища могат да направят днес. Ето три, които трябва да знаете сега.

Потърсете заемодатели

Както при повечето финансови продукти и услуги, купувачите трябва да потърсят ипотечни заемодатели, преди да се обвържат с такъв. Вижте какви лихвени проценти и условия се предлагат от най-малко три различни кредитора, въпреки че можете да проучите и повече от това. Въпреки че лихвените проценти са силно повлияни от Федералния резерв, може да има някои малко по-добри условия с един кредитор от другия. Но няма да знаете какво е налично, докато не направите проучване и не пазарувате.

Въпреки това ще искате да пазарувате в относително кратък времеви прозорец; в противен случай може да рискувате да повредите кредитния си рейтинг с множество твърди кредитни проверки. И тъй като вашият кредитен рейтинг е един от ключовите фактори, които се преглеждат при кандидатстване за ипотека, ще трябва да направите всичко възможно, за да го запазите възможно най-девствен.

Започнете да пазарувате ипотечни кредитори тук сега, за да научите повече .

Заключете най-добрия процент, който намерите

След като се почувствате уверени, че сте направили достатъчно проучване и сте намерили най-добрия заемодател и процент за вас, не страхувайте се да го заключите на място. Текущата лихвена среда е нестабилна и трудна за прогнозиране. По този начин това, което днес изглежда като повишен лихвен процент, може да бъде умерен през идните дни — и нисък през следващите няколко седмици и месеци.

Определянето на времето за средата на ипотечния лихвен процент е почти невъзможно задача. Така че, ако заключите процент сега и пазарът се подобри, винаги можете да получите по-нисък, преди да затворите — или по-нисък в бъдеще чрез рефинансиране. Но ако не го заключите и тарифите се повишат, по същество ще плащате повече за по-малко. Не правете тази грешка. Осигурете си добър лихвен процент, когато го намерите, и след това се надявайте, че ще можете да го получите още по-нисък в бъдеще.

Наблюдавайте внимателно средата на лихвените проценти

Ипотечните лихви и лихвените проценти по ипотечните кредити се променят ежедневно. И въпреки че тези промени не винаги са драматични, всяка точка (и една десета от точката) има значение, особено когато се има предвид 30-годишният ипотечен срок, от който се нуждае средният купувач. След това наблюдавайте внимателно средата на курса. Това важи за тези, които все още не са си осигурили тарифа, тъй като те потенциално могат да получават по-добра всеки ден. Но това е вярно и за тези, които са заключили процент, но се надяват на по-добър, или тези, които вече са затворили, но обмислят рефинансиране.

Няма да знаете какво потенциално можете да получите, освен ако не държите под око по-широката икономика и конкретно средата на ипотечните лихви. Така че го наблюдавайте внимателно — това може да ви спести значителни суми пари, когато лихвите неизбежно се подобрят.

Научете повече за опциите си за ипотечен процент тук сега.

Долната линия

< p>Въпреки че заемането на жилище е най-скъпото от години, купувачите все още могат да бъдат умни относно начина, по който подхождат към процеса. Това включва пазаруване, за да намерите кредитора с най-добрите цени и условия. Но това също означава да сте готови да заключите благоприятна цена, когато бъде намерена - и да не чакате идеалното време, за да я осигурите. И накрая, купувачите трябва да останат бдителни и да продължат да наблюдават цялостната среда на цените, дори по време на процеса на затваряне и след като са се нанесли, тъй като тя може да се промени бързо и в по-благоприятна посока.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР