3 начина, по които депресията може да увреди мозъка физически Депресивните

...
3 начина, по които депресията може да увреди мозъка физически
Депресивните
Коментари Харесай

Депресия: 3 начина, по които може да повлияе физически на мозъка

3 метода, по които депресията може да повреди мозъка физически

Депресивните положения могат да увредят и физически мозъка

Смята се, че 16,2 милиона възрастни в Съединените щати са имали най-малко един огромен депресивен интервал през 2020 година

Депресията може да засегне човек психически, само че тя също има капацитет да повлияе на физически на структури в мозъка. Тези физически промени варират от инфектиране и ограничение на кислорода до стесняване на мозъка.

Накратко, депресията може да повлияе на централния надзорен център на вашата нервна система.

За тези, които се интересуват да научат повече за това по какъв начин депресията може да повлияе на физически на мозъка и методите за евентуално отбягване на тези промени, ние изложихме всичко за вас.

Свиване на мозъка в резултат на меланхолия

Последните проучвания демонстрират, че размерът на характерните области на мозъка може да намалее при хора, които изпитват меланхолия.

Изследователите не престават да разискват кои центрове на мозъка могат да се свият заради меланхолия и с какъв брой. Но актуалните изследвания демонстрират, че следните елементи на мозъка могат да бъдат наранени:

  1. хипокампус
  2. таламус
  3. амигдала
  4. преден
  5. префронтални кори

Колко тези области ще се свият, е обвързвано с тежестта и продължителността на депресивния интервал.

В хипокампуса, да вземем за пример, забележими промени могат да настъпят на всички места от 8 месеца до година по време на един припадък на меланхолия или голям брой, по -кратки епизоди.

Въпреки това, когато част от мозъка се свие, функционалностите, свързани с този отдел, също се трансформират.

Например, префронталната кора и амигдалата работят дружно, с цел да управляват прочувствените реакции и разпознаването на прочувствените сигнали при други хора. Това евентуално може да способства за понижаване на емпатията при хора, които имат следродилна меланхолия.

Възпаление на мозъка в резултат на меланхолия

Съществуват и нови връзки сред възпалението и депресията. Все още не е ясно дали възпалението предизвиква меланхолия или назад.

Но мозъчното инфектиране по време на меланхолия е обвързвано с времето, през което човек е бил депресиран. Едно скорошно изследване сподели, че хората, депресирани повече от 10 години, демонстрират 30 % повече възпаления спрямо хората, депресирани за по -малко време.

В резултат на това доста инфектиране на мозъка е по -вероятно да бъде от голяма важност при персистиращо депресивно разстройство.

Тъй като мозъчното инфектиране може да аргументи гибелта на мозъчните кафези, това може да докара до редица затруднения, в това число:

Свиване и понижена функционалност на невротрансмитерите.

Намалена дарба на мозъка да се трансформира с възрастта на индивида (невропластичност).

Заедно това може да докара до нарушавания в:

  1. развиването на мозъка
  2. ученето
  3. паметта
  4. настроението

Ограничение на кислорода в мозъка заради меланхолия

Депресията се свързва с понижен О2 в организма. Тези промени може да се дължат на промени в дишането, породени от меланхолия

Клетъчен фактор, създаден в отговор на това, че мозъкът не получава задоволително О2 (хипоксия), се покачват в характерни имунни кафези, открити при хора с тежко депресивно разстройство и биполярно разстройство.

Като цяло мозъкът е мощно сензитивен към понижаване на кислорода, което може да докара до:

  1. инфектиране
  2. увреждане на мозъчните кафези
  3. гибел на мозъчните кафези

Както научихме, възпалението и клетъчната гибел могат да доведат до голям брой проблеми, свързани с развиването, ученето, паметта и настроението. Дори краткосрочната хипоксия може да докара до комплициране, сходно на това, което се следи при туристите на височина.

Но е потвърдено, че хипербаричните лекувания с кислородна камера, които усилват циркулацията на О2, облекчават признаците на меланхолия при хората.

Инфо: /www.healthline.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР