3 март е една измама. Това е един предварителен договор

...
3 март е една измама. Това е един предварителен договор
Коментари Харесай

Иво Инджев: 3 март беше натрапен от БСП, защото 9 септември се амортизира

3 март е една машинация. Това е един прелиминарен контракт сред две евразийски империи, които се борят между тях за превъзходство на земите, в които са живели българите. Една от тези империи – Руската, даже не назовава българите българи, а целеустремено ги назовава славяни, православни, с цел да може по-лесно да ги приобщи, когато вземе връх. И на 3 март се случва това, че нито един българин не е поканен от спечелилите да взе участие в това събитие, и ние сме го трансформирали в наш народен празник. Това сподели в изявление за БГНЕС журналистът Иво Инджев.

„ Аз настоявам и от дълго време защищавам някой да е опровергае, в случай че може, че няма в света сходен случай, когато една страна има за народен празник събитие, в което не е взел участие нито един българин, нито един представител на тази нация, която назовава празника народен “, съобщи той.

Журналистът е на мнение, че с изключение на за народен празник на България да бъде определен 24 май, има и други хрумвания. Според него най-подходяща е датата 6 септември 1885 година, когато означаваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия. „ Защото това е празник, сътворен напълно по българска воля, напълно от българи, напълно против течението на интернационалната воля. Най-потресени са били съветските империалисти от тази работа, които се изправят против Съединението на българите, до степен такава, че разжалват княз Батенберг, откъсват му пагоните и цяла Европа е била покрусена “, уточни той и добави, че това е едно българско събитие, което изцяло заслужава да бъде оповестено за народен празник, даже единствено поради символиката на Съединението. По думите му и Независимостта на България също е добра концепция, само че не и 3 март.

Инджев изясни, че 3 март е наложен за народен празник. „ 3 март не е решение на Велико Народно заседание, както може би някой си мисли, 3 март, с нормално болшинство през април 1990 година, беше натрапен като промяна на националния до този миг различен празник, обвързван с Империята, единствено че от Съветско време – 9 септември “, означи той, като посочи, че 9 септември се амортизира, тъй като комунизмът колабира.

„ Съветският съюз потегли да се разпада и те взеха решение, че в този момент е моментът да скочат в същата лодка, единствено че леко – без сърпа и чука на борда “, добави журналистът и описа, че в оня парламент така наречен русофилско болшинство дори се е шегувало, че са „ избрали 3 март от почитание към водача на опозицията Желю Желев, тъй като имал рожден ден “ на същата дата.

„ Така ни се подиграваха. И по този начин ни се подиграват към този момент толкоз години и е извънредно време това да се промени. Виждам към този момент възходяща социална поддръжка и също по този начин и експертна, тъй като проследявам тематиката доста деликатно “, заяви Инджев, който вижда, че има от ден на ден български историци, които застават на тази позиция.

Журналистът има вяра, че, изключително в светлината на съветската експанзия против Украйна, е пристигнал денят националният празник на страната ни да бъде изменен. „ Просто е цялостно безумство да гласуваме за всички европейски западни наказания против Русия, а да ги тачим на националния си празник. Отгоре на всичко им даваме мотив те да си развяват националното знаме, за което настоявам, че те един ден ще сменят, когато завърши тази покруса “, счита той.

Инджев разяснява, че точно първата стъпка на руснаците, оповестили се срещу войната и режима на Владимир Путин, е знамето, от което след нашествието в Украйна, отстраниха аления цвят, заменяйки го с бял.

„ Това е първата стъпка и аз съм сигурен, че тя ще бъде последвана от последваща, тъй като няма по какъв начин Путин да завоюва тази война против 54 страни, които поддържат Украйна. Това са 54 високоразвити страни, по този начин наречената коалиция „ Рамщайн “, и е безусловно невероятно да си показа човек, че Русия с нейния по-малко от 2% Брутен вътрешен артикул (БВП) от стопанската система на планетата, да победи обединявания Запад и страните, които поддържат Украйна “, акцентира той и заключи, че рано или късно ще бъдем очевидци на край, който ще бъде трагичен за тези, които започнаха войната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР