3-годишното момченце оцелява с тежката диагноза гигантска хидроцефалия3-годишно дете с

...
3-годишното момченце оцелява с тежката диагноза гигантска хидроцефалия3-годишно дете с
Коментари Харесай

Чудото на природата от Русе си търси семейство

3-годишното момченце оцелява с тежката диагноза " гигантска хидроцефалия "

3-годишно дете с късмет за нов живот и същинско семейство. Мани е с диагноза " гигантска хидроцефалия ", а прогнозата на лекарите била, че няма по какъв начин да оцелее. Сега го назовават " знамение на природата ".

Мани не е същинското му име, само че го назоваваме по този начин, с цел да остане предпазен. За нежните си три години, е прекарал повече от две в битка за живота си.

„ Прогнозите бяха, че доста скоро ще настъпи леталният излаз. Главата му растеше безусловно за часове “, изясни шефът на център от фамилен вид „ Слънчо “ Милена Неделчева.

Лекарите споделили, че не може да бъде опериран. От дома в Русе, където се грижели за детето от раждането му, почнали да търсят други експерти. Така, макар големия риск, Мани бил опериран в частна болница в София.

Сега си има приемна майка – Теменужка Колева. Нарича я " бабо ".

“Той си е от нашето семейство. Обича да пее, играе, танцува, скача, бяга, не стопира “, описа тя пред.

Мани към този момент е в листата на децата за осиновяване. Ако не се откри за него семейство у нас, има огромна възможност той да замине в чужбина.

Такава е била ориста на три деца, отгледани от Теменужка преди да се появи Мани. Две от тях – с детска церебрална парализа.

Въпреки диагнозата, Мани е витален, палав, схваща всичко и демонстрира темперамент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР