3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ

...
3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ
Коментари Харесай

Дете се бори за живота си, смазано от футболна врата

3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ " Свети Георги ", откакто върху него е паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. " Долни Воден ".

Въпреки че случаят е станал още на 3 юни, за него стана ясно едвам през вчерашния ден по време на съвещание на Общинския съвет на Асеновград. Общинският консултант от Българска социалистическа партия Гео Караданов попита кмета на Асеновград доктор Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и уреди в общината, кой е отговорен за случая и по кое време и какви ограничения ще се вземат от локалната администрация за обезопасяването на спортното игрище, заяви локалната ТВ САТ КОМ.

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднала върху детето, вследствие на което то е откарано в интензивното поделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив с тежка черепно-мозъчна контузия, контузен бял дроб и счупени ребра.

" Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с тил към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло знамение, че няма и други потърпевши. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без контрол. Там, където родителите би трябвало да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че към този момент 10 дни рисковата врата е в същото положение, без да са взети никакви предпазни ограничения. Нехайството и пропуските на една институция докара до риск здравето и живота на дете, както и до липса на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на потърпевшото семейство претърпените потрес, смут, боязън и болежка. ", сподели още Караданов.

На 7 юни от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив оповестяват, че към тази дата при тях не е постъпил сигнал за сходен случай и не са известени. Ден по-късно обаче в Община Асеновград е постъпило искане за информация от ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, чия благосъстоятелност е футболният стадион в " Долни Воден ", както и кой стопанисва и дава отговор за спортните уреди.

От документа, който е адресиран до кмета на Асеновград излиза наяве, че по случая се организира следствие по досъдебно произвеждане по списък на полицията в града.

На сесията на общинските съветници, доктор Христо Грудев отговори, че първо ще би трябвало да се запознае обширно със случая, с цел да отговори задълбочено и умело.

Искам да видя какво е положението на детето, сподели той и даде обещание, че ще отговори на въпросите на идната сесия при започване на юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР