3-годишните близнаци, които на 19 февруари бяха приети в болница

...
3-годишните близнаци, които на 19 февруари бяха приети в болница
Коментари Харесай

Шефът на социалните: Бабата на 3-годишните близнаци е заявила, че ще гледа момиченцето



3-годишните близнаци, които на 19 февруари бяха признати в болница в тежко положение, са неглижирани и за тях не са полагани нужните грижи, което също е форма на принуждение. Това сподели шефът на работа "Социално подкрепяне " в Пловдив Надя Танева.

От УМБАЛ "Св. Георги ", където са и двете деца, са уведомили, че положението на момиченцето Габриела се усъвършенства и ще бъде приведено в детско поделение, само че Стефан остава в дълбока кома. Според лекарите на този стадий най-добре за тях е да бъдат под непрекъснати медицински грижи, за което обаче ще би трябвало компаньон.

Бабата на децата по бащина линия е декларирала, че ще гледа момиченцето, само че в случай че това не се случи, ще търсим доброволци, добави Надя Танева.

От извършените диалози досега се оказва, че бабата се е грижела за децата до 2-годишната им възраст, когато, по думите й те изглеждали напълно обикновено. Преди година обаче майката стопира всички контакти със свекървата, включително и достъпа й до децата.

Габриела е към 9 кг, което е присъщо тегло за 6-месечно бебе, мускулите й са атрофирали, само че разпознава баба си, добави Танева.

Социалните са създали всичко допустимо, само че не са съумели да се свържат с бащата на децата, който от две години работи в Германия. Брат му е поел уговорката да го открие и осведоми персонално за обстановката.

Никой няма връзка и с майката, откакто е била освободена от полицията, която съгласно обществените е заключена в жилището си, само че не отваря. Ще продължим да я търсим и до края на деня, в случай че не успеем да се свържем с нея, ще потърсим помощ от полицията и прокуратурата, сподели още Танев.

По данни на персоналния доктор на децата те са били в кабинета му на 17 май 2017 година, след което майката стопира контактите и с него, прибавя Танева. Всички институции, ангажирани със случая, са обединени към решението, че децата имат потребност от здравна грижа и за това ще разчитат или на бабата, или на приемно семейство, само че никога няма да ги върнем на майката, безапелационна е Танева.

Информацията за фамилията от съседите също е доста разнопосочна, сподели Танева и посочи, че тя е в двете крайности - от безшумно и непретенциозно семейство, до дом с чести кавги. На 19 февруари в болница е признато 3-годишно момче, което по данни на майката е било ударено от паднал гипсов орнамент от стената. На детето е осъществена незабавна животоспасяваща интервенция, в болница е призната и 3-годишната му сестра-близначка. И двете деца наподобяват недобре гледани, недохранени и с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.

Разследването по случая продължава, следва назначението на съдебно-медицинска експертиза, която да откри аргументите за телесните повреди на децата, споделиха от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР