3,15 лв/л, колкото стига цената на бензина на места, като

...
3,15 лв/л, колкото стига цената на бензина на места, като
Коментари Харесай

Мая Манолова: Цената на бензина в Русе е спекула!

3,15 лв/л, колкото стига цената на бензина тук-там, като на тази бензиностанция в Русе, е далавера!

Цената на петрола пораства, само че бензиностанциите продават гориво, което са закупили преди седмици на много по-ниски цени.

Имаме информация за проблеми с доставките на бензин и дизел в някои вериги и райони за повишение на цените. За да не се стигне до рецесия с горивата, към този момент над 30 страни оповестиха освобождение на част от петролните си запаси.

През това време България още се чуди да закрие ли Държавната петролна компания на ГЕРБ, която до ден сегашен още не е проработила, макар налетите милиони. А в комисията по проверка разкрихме и аргументите за това. Една от тях 1 млн. и 10 хиляди литра бензин се е "изпарил " от склада на Държавния запас край Сливен.

Ако вместо да го "изпаряват " от запаса бяха освободили тези 1 млн. л. на пазара, това можеше да успокои обстановката и да понижи цените на горивото у нас.

Сега чакаме отговор за какъв брой месеца ползване имаме ресурс на бензин в Държавния запас?

Какво ще предприеме Комисия за защита на конкуренцията, с цел да подсигурява, че цените на пазара на горива са действителни, а не са плод на спекулации в опит за грабителски облаги на гърба на българите?

Как страната ще подсигурява търпими цени на пазара, тъй че да се избегне нов, следващ, скок на цените на всички артикули от първа нужда?

От Изправи се.БГ към този момент поискахме отпадане на Данък добавена стойност, в този момент би трябвало да се намерения за краткотрайно понижаване на акциза, с цел да се понижат цените на горивата в сегашната невиждана обстановка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР