29 милиона дози от ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека", скрити

...
29 милиона дози от ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека", скрити
Коментари Харесай

Скандал! АstraZeneca крие 29 млн. ваксини в склад в Италия

29 милиона дози от имунизацията против COVID-19 на "АстраЗенека ", скрити в склад, са били открити от италианските управляващи. Количествата от препарата са се намирали на терена на индустриална база, а за новината осведомиха от La Stampa и Politico.
Новината идва на фона на редица кавги с присъединяване на компанията, като един от главните проблеми е точно дефицитът на количества. Производителите на имунизацията не извършиха поетите в контракта си с Европейски Съюз задължения за първото тримесечие на тази година, а се появиха и предизвестия, че същият процес ще има и през интервала април-юни.
Според италианското издание La Stampa откритите количества идват от завода на "АстраЗенека " в Холандия, който към момента не е утвърден за произвеждане от Европейския съюз. Според източници на блока в началото тези количества са били планувани за Англия, само че износът е бил спрян след прелюдия от Общността механизъм за ограничение.
От La Stampa оповестяват, че фармацевтичната компания не е предизвестила управляващите в Европейски Съюз за дозите, съхранявани на площадка в град Аняни. Извършена е след това инспекция на самия цех и комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон прояви интерес къде тъкмо отиват дозите, които се създават в италианския обект. По случая са се заели италианските управляващи, които проверяват въпроса.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР