29-годишният Марсел Лукс е едно от трите класни чуждестранни попълнения

...
29-годишният Марсел Лукс е едно от трите класни чуждестранни попълнения
Коментари Харесай

Новото попълнение на Нефтохимик Марсел Лукс: Чест е да съм част от този невероятен отбор

29-годишният Марсел Лукс е едно от трите класни задгранични попълнения на първенеца на България – ВК Нефтохимик 2010, за сезона 2023/2024. Ето какво показа пред формалния клубен уебсайт посрещачът, който след купите на родната Словакия и на Чехия се надява да завоюва и тази на България с „ нефтохимиците “.

" През цялото лято бях в контакт с треньора Атанас Петров, като говорихме за тима и за задачите пред него. Наистина харесах неговата визия за отбора и отношението му към волейболната игра. За мен е огромна чест да бъда състезател на този необикновен тим с богата история и доста триумфи ", сподели словакът.

" Бил съм в България на отмора със фамилията си като тригодишен, само че по разбираеми аргументи не помня съвсем нищо, сещам се единствено, че не беше надалеч от Бургас. Колкото до българския волейбол, наясно съм с класата му, тъй като виждам непрекъснато мачове. Имате огромни звезди и състезатели с чудесни качества в националния тим. Играл съм против вашия народен тим на Европейските игри в Баку (б. р. – на първото издание на форума част от отбора на България, който взима среброто, е актуалният съотборник на Лукс – Венцислав Рагин).

" Влюбих се в Бургас, освен поради града, а и поради тима, несъмнено. От доста скоро съм тук, тъй че не съм имал опцията да видя доста места. Но това, което видях до момента, ми харесва доста. Нефтохимик е клуб, който дава професионални условия за подготовка, което аз правя оценка, и ми остава просто да се концентрирам върху работата си ", сподели още той.

" Имам две трофеи и ми се желае да прибавя още… Но към момента е прекомерно рано. Трябва да извървяваме пътя малко по малко и мач след мач, като се концентрираме върху всеки дуел, тъй като това е най-важното. Чак по-късно можем да мислим за трофеите ", добави волейболистът.

" Моето чувство за тима е на 100 % положително. Настроени сме отлично един към различен. Жадни сме да работим крепко. Всеки в тима е общителен и подготвен да ми помогне. Почувствах го първоначално, когато трябваше да се оправя с съществени неща от всекидневието. Сигурен съм, че тук мога да науча доста в едно друго „ волейболно учебно заведение “ и да мина на по-високо равнище, в сравнение с съм в този момент. И имам вяра, че с Нефтохимик можем да си помогнем взамно ", добави посрещачът.

" Горд съм, че имам висше обучение – дипломирах се като преподавател по физическо образование и треньор по волейбол, и че съм ставал два пъти първенци. Останали ми са в действителност прелестни мемоари. Щастлив съм, че мога да върша това, което обичам ", сподели още Лукс.

" Моите занимания са всички типове спортове без бойните. Но на първо място обичам да съм във фитнес залата, да опознавам тялото си и да повеждам здравословен метод на живот. Иначе от две години се изучавам да изсвирвам на китара, само че за жал не я доносех в този момент със себе си. Ще би трябвало да го преживея няколко месеца ", разкли словакът.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР