29 440 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП

...
29 440 къса контрабандни цигари откриха митническите служители на МП
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари, опаковани като подаръци

29 440 къса контрабандни цигари откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция, оповестяват от Агенция " Митници ".

На 19.08. 2023 година идва рейс с румънска регистрация, пътуващ по постоянната линия Истанбул- Букурещ. Водачът- турски жител и пасажерите декларирали пред инспекторите, че нямат персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за дарове. След отваряне на кутиите се открива, че са цялостни с цигари.

Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол. В хода на инспекцията се открива, че тютюневите произведения са благосъстоятелност на водача на рейса.

На нарушителя е формиран акт за опит да придвижи през държавната граница тютюневи произведения без знанието и разрешението на митническите органи.



От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили 21 382 580 къса незаконни цигари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР