285 000 са одобрените искания до моментаМинистерският съвет взе решение

...
285 000 са одобрените искания до моментаМинистерският съвет взе решение
Коментари Харесай

Помощта за отопление става близо 625 лева

285 000 са утвърдените претенции досега

Министерският съвет взе решение за увеличение на размера на помощта за отопление, както и за обсега на хората, които ще имат право на енергийна помощ.

" Увеличихме размера на помощта с повече от 20%, по този метод напълно са отразени измененията в инфлацията. Тя става 623,55 лева Това е помощ, която се отпуска еднократно - лицата да могат да създадат избор в другите възможности за отопление ", съобщи след съвещанието на Министерски съвет общественият министър Лазар Лазаров, предава.

Постигнато е и съглашение хората да могат да купуват дърва от горски стопанство, за " да не може с обществени средства да се поддържа далавера ".

" Срокът за кандидатстване за даване на помощите е до 31 октомври. Има повече от 360 000 заявки, упованията са да се усилят. 285 000 са утвърдените претенции, по които средствата към този момент са отпуснати ", съобщи общественият министър.

Еднократна спомагателна поддръжка ще има и за тези, които са кандидатствали за помощ за отопление, само че тя им е била отказана. Очаква се тя да доближи до към 50 000 души и ще е в размер на 400 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР