28 незаконни къщи в центъра на Пловдив ще бъдат съборени

...
28 незаконни къщи в центъра на Пловдив ще бъдат съборени
Коментари Харесай

​Мащабна акция срещу незаконното строителство в Пловдив

28 противозаконни къщи в центъра на Пловдив ще бъдат съборени от общината. Сградите, които са на територията на Аджисан махала са издигнати върху улици и тротоари. Премахването им е част от огромните акции против противозаконното строителство в ромските квартали в Пловдив.

Пловдив

Над 70 влезнали в действие заповеди за унищожаване на нелегално строителство в Аджисан махала са издадени от кметството в регион „ Централен “. Предстои събарянето на част от къщите, измежду които има и триетажни постройки.
Георги Стаменов, кмет на регион " Централен " - Пловдив: 28 здания в региона на улица „ Плиска “, „ Струма “, както и „ Крумово “. С премахването им ще можем да осъществяваме естествени тротоарни настилки, надлежно и пътната част .
200 хиляди лв. ще коства събарянето на противозаконните постройки. Парите би трябвало да бъдат гласувани от Общинския съвет на Пловдив. Жителите на махалата реагират остро на проектите за събарянето на постройките.
Стефан: Те са строени на улицата, само че има отвъд огромни къщи, дето са създали, за тях няма ли закони. Само тука на бедните има закони. Хората са теглили пари и в този момент по какъв начин да ги заплащат тези пари .
Къщите, които попадат в улична регулация, не разрешават прекосяване на пожарна, кола за спешна помощ или сметопочистващ камион, безапелационен е кметът. За хората от махалата обаче проблем няма.
Георги Стаменов, кмет на регион " Централен " - Пловдив: В момента има сектори с улици, които са с габарит на два метра и е безусловно невероятно навлизането, изключително на профилирана техника . Стефан: Нормално минават, ТИР минават отсам, обикновено си минават, всичко си минава. То пожар става на всички места, в случай че има нещо да пречи, отново пречи .
На жителите на противозаконните здания ще бъдат препоръчани краткотрайни жилища. Нуждаещите се могат да аплайват и за непрекъснат дом от фонда на община Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР