28-годишният Николай Филипов от Сливен ще застане пред съда съвсем

...
28-годишният Николай Филипов от Сливен ще застане пред съда съвсем
Коментари Харесай

Николай може да получи от 3 до 15 години затвор за кървавата гонка в Бършен, убила бургазлиите Невен и Галин

28-годишният Николай Филипов от Сливен ще застане пред съда напълно скоро по обвиняване в ликвидиране по несъобразителност и неспазване на разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата. Той е обвиняем за кървавата гонка на летище " Бършен " при започване на м. година, при която починаха младите бургазлии Невен Богоев и Галин Димов, а Драгомир Бинев получи междинна телесна щета, довела до трайно затрудняване придвижването на врата. Ако бъде приет за отговорен, Николай може да получи от 3 до 15 години затвор, написа Флагман.бг.

За пръв път от прокуратурата разкриха по какъв начин тъкмо се е стигнало до тежката злополука, лишила животите на двама млади бургазлии. Ето част от фактологията, поместена в обвинителния акт:

Тримата потърпевши имали интерес към автомобилните надпревари. От изявления в интернет и проведена група във „ Facebook “, преди обяд на 21.02.2016 година тримата разбрали, че на пистата на летище „ Бършен “ край Сливен, е оповестено събиране на коли и мотоциклети и „ гонки “ с тях. Решили да отидат и към 11:00 ч. потеглили с автомобила на Невен Б. До него на предната дясна седалка пътувал потърпевшият Галин Д., а на задната седалка в дясно бил потърпевшият Драгомир Б. Пристигнали в региона на летището към 13:00 ч. и макар поставените на основен път Сливен – Ямбол забранителни знаци, навлезли с автомобила на пистата. На входа на пистата, както и по самата писта, се движели голям брой коли с друга скорост и в друга посока.

След като навлезли на пистата, потърпевшите на предните два седалки отключили и премахнали защитните колани. Невен Б. траял да ръководи автомобила с невисока скорост (около 60 км/ч.) в дясната част на пистата в посока от запад на изток.

Приблизително по същото време в региона на летище „ Бършен “ дошъл и подсъдимият с управлявания от него лек автомобил „ Мерцедес “. Той също не се съобразил с обозначения забранителен пътен знак и навлязъл с автомобила на пистата. След малко придвижване по пистата и изработен противоположен завой, подсъдимият потеглил в посока към входа на летището (посока изток – запад), като последователно нараснал скоростта на придвижване на управлявания от него автомобил до 150 км/ч.

В същото време, пред управлявания от подсъдимия лек автомобил, вдясно от него и в съща посока, се движел със скорост от към 72 км/ч и управляваният от потърпевшия Невен Б. лек автомобил „ БМВ “. Тогава Невен Б. е подхванал неочаквана смяна в направлението на придвижване на автомобила си с внезапен завой наляво и секване на коридора на придвижване на лекия автомобил „ Мерцедес “. В момента на подхванатата от страна на постардалия Невен Б. маневра, същият е бил на разстояние към 45 м от мястото на удара. Подсъдимият възприел подхванатата маневра и реагирал, посредством задействане на спирачната система на автомобила и завиване наляво. Въпреки подхванатите дейности сред двата автомобила настъпил удар, като челната част на автомобила „ Мерцедес “ блъснал страничната лява част на автомобила „ БМВ “.

В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие потърпевшите Невен Б. и Галин Д. получили тежки, несъвместими с живота, травматични увреждания и умряли директно след произшествието.

Подсъдимият, пътуващият с него Николай Н. и потърпевшият Драгомир Б. получили по-леки травматични увреждания и били откарани за оказване на здравна помощ в незабавния център при МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР