28-годишният Дейвид Майкъл Бодил, издирван с червена бюлетина от Интерпол,

...
28-годишният Дейвид Майкъл Бодил, издирван с червена бюлетина от Интерпол,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста британеца, издирван от Интерпол за тероризъм

28-годишният Дейвид Майкъл Бодил, търсен с алена бюлетина от Интерпол, остава в ареста . Това реши окръжният съд в Плевен, оповестява Българска национална телевизия.

През ноември той се е преместил да живее в село Любеново. Според държавното обвиняване в къщата му са открити схеми за изработката и взривяването на бомба.

Съдът уточни, че през март 2020 година е издадена заповед за претършуване на жилището на обвинения в родината му. Там били открити субстанции под формата на течност и прахуляк, включващи над 1 кг въглерод, 10 кг калиев нитрат, 1,2 кг сяра и 990 мл ацетон, които дават отговор на състава на избухлив черен барут. Веществата съвпадали и с написаните съставки за взривни съединения в рецептите, които също са открити в дома на Бодил в Любеново

Властите във Англия издали заповед за арест на 28-годишния мъж.

Прокурорът Снежана Георгиева регистрира, че нарушаванията на законодателството във Англия, за които го търсят управляващите там, съставляват закононарушение и съгласно Наказателния кодекс у нас. Освен това той е излязъл от родината си, знаейки че против него има произвеждане, което допуска, че може да се укрие.

Служебният бранител на Бодил се съгласи с доводите на обвиняването. В резултат на това на британеца бе наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Самият Бодил съобщи, че не желае да бъде депортиран и съден в родината си. По думите му това, за което е търсен и арестуван е единствено занимание.

Припомняме, че в Плевенско. При задържането му бе намесено и името на депутата от Демократична България Албена Симеонова, заради появила се информация, че той се е настанил в нейната биоферма в Любеново. случая.
 ДАНС и Министерство на вътрешните работи рапортуват на депутатите застрашена или забъркана е била Симеонова с британеца терорист
ДАНС и Министерство на вътрешните работи рапортуват на депутатите застрашена или забъркана е била Симеонова с британеца терорист

На нея й е доста забавно какво ще кажат службите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР