28-годишната родилка от сливенското село Градец, която почина от Covid-19

...
28-годишната родилка от сливенското село Градец, която почина от Covid-19
Коментари Харесай

Починалата в Сливен родилка забременяла след дълги инвитро процедури

28-годишната родилка от сливенското село Градец, която умря от Covid-19 в МБАЛ " Д-р Иван Селимински ", а изродените ѝ в шестия месец близначета живяха единствено няколко часа, е забременяла след дълги ин витро процедури. Трагедията в фамилията ѝ е още по-голяма, защото заболяването лишава живота и на свекърва ѝ. Това описа пред bTV кметът на Градец Веселин Урумов.

По думите му, първо се разболяла свекървата. След това признаци показала и бременната. На 7 октомври младата жена била превозена до сливенската болница, само че отказала хоспитализация и се прибрала у дома. Същата вечер обаче положението ѝ внезапно се влошило и тя още веднъж била откарана до МБАЛ " Д-р Иван Селимински ". Хоспитализирана е в тежко положение, интубирана е и е настанена в реанимацията. След няколко дни лекарите вземат решение да изродят бебетата в опит да спасят майката. Жената обаче губи борбата за живот. Децата ѝ, които са родени с тегло от по 500 грама, живеят единствено няколко часа.

В момента бащата на бебетата и дядо им са карантинирани. Болните в Градец се усилват, само че от над 4000 поданици на селото единствено кметът е имунизиран.

Ситуацията в Градец е доста сериозна. Има съмнение в хората, те не имат вяра в заболяването. Аз за тяхно положително съм направил зелен кулоар за имунизация, само че от всички поданици единствено аз съм имунизиран ", изясни Веселин Урумов.

По думите му обстановката в селото е комплицирана - усилват се болните и смъртните случаи. Урумов сподели, че всеки, който желае да се имунизира, да отиде в кметството и ще бъде проведен зелен кулоар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР