28-годишна жена, носеща хиджаб, стана първия човек в Дания, глобен

...
28-годишна жена, носеща хиджаб, стана първия човек в Дания, глобен
Коментари Харесай

Първа глоба за носене на хиджаб в Дания

28-годишна жена, носеща хиджаб, стана първия човек в Дания, санкциониран за нарушение на новия противоречив закон, забраняващ носенето на закриващия лицето ислямски воал на публични места, оповестиха медиите.
 
Полицията била извикана в търговски център в град Хорсхолм, в североизточния регион на Норшелан, където дамата се забъркала в скандал с друга жена, която пробвала да раздра хиджаба й, осведоми Агенция Франс Прес. Полицията фотографирала дамата, носеща хиджаб и иззела записите от охранителните камери в комерсиалния център.

 
SHAME ON YOU DENMARK!
Stop policing female bodies!
Stop forcing people to not wear what they want.
Stop this was on other religions!
Christian nuns were headscarfs too, will you fine them as well?
— Mysticismlover (@mysticismlover)  
Жената била осведомена, че ще получи санкция в размер на 1000 крони (134 евро) и й било казано или да в профил хиджаба си или да напусне комерсиалния център. Тя избрала второто.
 
От 1 август, носенето на обществено място на бурка, която покрива цялото лице, или на хиджаб, през който се виждат единствено очите, предстои на санкция в размер на 1000 крони, напомня БГНЕС. Повторните нарушавания се санкционират с санкция до 10 000 крони. Забраната е ориентирана и към други аксесоари, които скриват лицето, като маски, подправени бради и други

 
The Danish, were once thought of as the friendliest people in all of Europe. This saddens me. ⁦⁩ hijab ban
— Allan McDonald (@Arcpathpd)  
Защитниците по правата на индивида жигосват възбраната като нарушаване на правата на дамите, до момента в който последователите пък настояват, че тя дава опция за по-добро консолидиране на мюсюлманските дами в датското общество.-->
 
Проблемът с ислямските воали, забулващи лицата на дамите, е гореща тематика в цяла Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР