28-годишен украинец е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив за

...
28-годишен украинец е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пътните ремонти в Пловдив започват от утре, Колежът готов до края на годината

28-годишен украинец е притеглен като обвинен от Районна прокуратура-Пловдив за трафик на бежанци. Мъжът е със статут на краткотрайна протекция у нас и е упрекнат по тази причина, че на 30 август в село Кърнаре за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци – 9 сирийци, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Те са се придвижвали с лек автомобил „ Форд Транзит “, като в групата е имало и 13-годишно момче.

Изминаха повече от две години и половина от показното ликвидиране от ревнивост на пазара в Столипиново. Днес делото влезе в съда и Румен Александров, по прякор Каспър, се изправи пред магистратите в разпоредително съвещание.

Задържаха мъж след побой в Капана. Около 4.40 чaса в събота пловдивчанин се оплакал в полицията, че след побой от чужд в квартал „ Капана “ му била породена телесна щета. На пострадалия е оказана здравна помощ. По случая е формирано досъдебно произвеждане и незабавно стартирала инспекция.

Фирма „ ПИМК “, която строи стадион „ Христо Ботев “ даде изясненост към строителството на оборудването. От изказването излиза наяве, че от януари тимът на Ботев ще може да играе на „ Колежа “, а цялата козирка ще бъде подготвена в края на март.

Търг за четирите тенис корта на Гребната база и двете съблекални към тях е пуснала Община Пловдив. Доскоро те бяха стопанисвани от Търговска колегия „ Академик ” 83, само че спортният клуб към този момент не държи кортовете след кончината на президента Димитър Танев.

Георги Велев е освободен от поста шеф на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион ". Новината заяви самият той в профила си във Facebook. 

Ремоните в Пловдив стартират. Заради започващата реорганизация на бул. „ Хаджи Димитър “ южното платно в сектора от ул. „ Царевец “ до кръстовището с ул. „ Лерин “ и ул. „ Багра “ се затваря за интервала от 1 септември до 30 ноември, осведомят от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

Огромни камари с кашони и строителни боклуци се натрупат всекидневно на изхода на подземния паркинг на новия жилищен комплекс " Томов Плаза " в ЖР " Тракия ". Възмутен притежател ни изпрати фотоси, на които се вижда планина от  опаковки от мебели и електроуреди, която явно не е разчиствана с месеци. 

Автобусите по линия №10 от градския превоз още веднъж стават постоянни. След като месеци наред маршрутното разписание не се изпълняваше в условия от общината размер, от 1 септември линията се поема от различен транспортьор – „ Меритранс-2002 “. 

Пловдивският Районен съд санкции със 100 лв. мъж, заловен да мастурбира в автомобила си в „ Тракия ”. Той е обвинен за дребно безчинство, характеризиращо се с непристойна демонстрация, с която е нарушен публичния ред и успокоение.

Централната изборна комисия провежда чоп, с който дефинира номерата на партиите и обединенията в бюлетината за гласоподаване на изборите на 2 октомври.

Бойко Борисов предвижда, че от „ Продължаваме промяната “ няма да бъдат втори на идните избори, а ще бъдат доста по-надолу.  

Ето и планирани данни за това какъв щеше да бъде резултатът от вота, в случай че изборите бяха тази седмица:

Русия спря подаването по газопровода " Северен поток ", оповестиха съветските и западни осведомителни организации.

Доставките на природен газ са спаднали до нула кубически метра в час, подчертаха от немска страна. " Газпром " разгласи през вчерашния ден, че стопира изцяло подаването поради планов ремонт на компресорна станция. Според Европа обаче Москва употребява природния газ като икономическо оръжие.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар  нараства с 56.0% спрямо юли 2021 година. По формулировка сходен растеж от над 50% се води хиперинфлация. Ръст на цените е регистриран при: производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 101.6%, преработващата индустрия - с 31.4%, и добивната индустрия - с 4.7%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР