28-годишен руски пилот на хеликоптер, който според съобщенията е дезертирал

...
28-годишен руски пилот на хеликоптер, който според съобщенията е дезертирал
Коментари Харесай

Руски пилот, дезертирал в Украйна, към колегите си: Избягайте, няма да съжалявате

28-годишен съветски водач на хеликоптер, който съгласно известията е дезертирал в Украйна предишния месец, предизвиква други московски бойци да създадат същото, съгласно изявление, оповестено от Министерството на защитата на Украйна, заявявайки, че „ въобще няма да съжаляват “.

Маским Кузминов, който украинските управляващи идентифицираха като капитан на съветския хеликоптер Ми-8АМТШ, който кацна във военна въздушна база в Харков през август, приказва обществено за решението си да дезертира от съветските Военновъздушни сили в документалния филм „ Свалените съветски водачи “, който беше оповестен в YouTube в неделя и излъчен по украинската телевизия.

Newsweek не съумя да ревизира без значение самоличността на Кузминов. Канал в Telegram, обвързван с самостоятелния съветски новинарски канал The Project, съобщи, че е удостоверил самоличността на водача посредством обществените медии.

Началникът на украинското разузнаване на защитата Кирило Буданов сподели по-рано, че е реализирана договорка с Кузминов, откакто Киев e заречен да изведе фамилията на водача безвредно от Русия. Съобщава се, че капитанът на изтребителя е бил ситуиран в източния район Приморие като част от съветския 319-ти обособен хеликоптерен полк. Той твърди, че самичък се е свързал с украинското разузнаване.

„ Свързах се с представители на разузнаването на Украйна, обясних обстановката си “, споделя Кузминов в изявлението си, преведено на британски от украинското разузнаване. „ Предложиха ми гаранции за сигурност, нови документи, парично обезщетение, премия. Обсъдихме детайлностите и започнахме непосредствено да планираме полета ми. “

Според документалния филм интервенцията по дезертирането, водена под кодовото име “Синица ”, е лишила почти шест месеца. Кузминов сполучливо прекосил украинската граница с други двама нищо неподозиращи членове на екипажа на борда на Ми-8, само че управляващите в Киев оповестиха, че и двамата са били убити, защото са се пробвали да избягат когато хеликоптерът кацнал.

Руските пропагандни издания твърдяха в края на август, че един от московските водачи на хеликоптери се е изгубил и по простъпка кацнал на украинско летище, съгласно отчет на анализатора по сигурността и публицист Джими Ръштън.

Кузминов обаче отхвърли изказванията. Той твърди, че е „ летял на извънредно ниска височина в режим на радиомълчание “, с цел да премине в Украйна, без да бъде открит.

„ Никой не знаеше какво става с мен “, добави той. „ Явно 3-4 дни никой не е схванал какво се е случило. ”

Пилотът се афишира изрично срещу войната в Украйна.

“Това, което се случва в този момент, е просто геноцид на украинския народ: както украинския, по този начин и съветския “, продължи водачът, добавяйки по време на изявлението си „ Никой не желае тази война “.

Кузминов също по този начин прикани сътрудниците си от съветска страна да последват образеца му.

„ Въобще няма да съжалявате “, казна той. „ Просто ще откриете свят от цветове. И помнете: вие просто не знаете доста, не сте виждали по какъв начин живеят другите хора. Когато в действителност откриете това, вие радикално ще измененията мнението си. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР