27 януари, петък, ще бъде неучебен ден за учениците в

...
27 януари, петък, ще бъде неучебен ден за учениците в
Коментари Харесай

Неучебен ден в петък в Перник заради Сурва

27 януари, петък, ще бъде неучебен ден за учениците в Перник. Извънредната почивка е поради Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва ", който стартира същия ден.

Един от акцентите в първия ден на фестивала е детската " Сурвакариада ". Тя ще стартира в утринните часове, а в дефилето със свои групи ще вземат участие съвсем всички учебни заведения в община Перник.

За първи път в Сурвакариадата ще се включи и детската сурвакарска група " Преличотине " от град Трън, която възражда маскарадната традиция в пограничния край.

22 са групите, декларирали присъединяване в детската " Сурвакариада ". Над 800 са участниците. Тази година жури ще прави оценка и детските групи. Сред учредените награди за младите носители на традицията са златен, сребърен и бронзов " Глагорец ".

Подготовката за фестивала е към своя край. За първи път в неговата история ще има и трибуни за феновете с над 1500 седящи места.

Изгражда се покрив на мемориала на миньорския труд. Той ще се трансформира в ивент зона, в която ще има редица събития във фестивалните дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР