27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов

...
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов
Коментари Харесай

3000 снегорина са готови да излязат на пътя да чистят

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища. В подготвеност са към 3000 машини да излязат на пътя поради предстоящите значителни снеговалежи.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предизвестяват, че на доста места е допустимо пътищата да бъдат затворени. В момента се обработват пътните настилки във всички региони, където вали.

Тази нощ се чака внезапно утежняване на времето, увеличаване на преваляванията и напразно и внезапно намаляване на температурите. На места ще има мощни виелици. За понеделник в цялата страна е разгласен код оранжев за снеговалеж, мощен вятър и ниски температури, а в областите Кърджали и Смолян кодът е червен. Р региона на прохода Шипка и през днешния ден продължи почистването на паднали от тежкия сняг дървета на пътя.

Ограничаване на придвижването на тежкотоварни коли над 12 т бе направено по път I-1 Видин – Монтана, в посока от Видин към Монтана, заради мощен снеговалеж, за снегопочистване. Обходният маршрут за движещите се в посока от Видин към Монтана е: път II-11 Дунавци – Арчар, път III-112 Добри дол – Тополовец, път III-114 Тополовец – Ружинци, оповестяват от АПИ. От организацията предизвестяват, че и на други места, където се постанова ще бъдат въвеждани ограничавания, с цел да могат снегорините да почистят. В сектори, където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията трафикът ще се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия.

Инциденти съпътстват през днешния ден усложнената пътна конюнктура. В ранния следобяд на автомагистрала “Тракия “ в региона на Вакарел, посока София ТИР се блъсна в движещия се пред него различен ТИР, за благополучие случаят се размина без съществено потърпевши.

Около 14.00 часа при тежък пътен случай на един от изходите на София, в региона на Драгичево, 19-годишно момиче почина на място след удар на два леки автомобила. Друга жена е превозена в болнично заведение.

Министерство на вътрешните работи популяризира препоръки и рекомендации по какъв начин да се работи при предстоящите снежни виелици. Основната рекомендация е, в случай че не е извънредно неотложно, отложете пътуването си – допустимо е за избран интервал от време част от пътищата да се окажат затворени заради навявания. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР