27 август - ден на национален траур за жертвите от

...
27 август - ден на национален траур за жертвите от
Коментари Харесай

27 август - ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Своге

27 август - ден на народен печал за жертвите от злополуката край Своге
С решение на Министерски съвет понеделник, 27 августq ще бъде разгласен за ден на народен печал в памет на жертвите от тежката злополука край Своге. Към момента жертвите са 15 – 13 са починали на място, двама на път за болничното заведение. 27 са ранените, мнозина са в тежко положение, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Автобус с пасажери падна в Искърското дефиле на 2 км преди Своге в посока от София. Информация за трагичния случай е подадена към 17.10 ч. Автобус на компанията „ Мобилус -5 “ се блъска в няколко автомобила и пада по каменист скат в Искърското дефиле. Катастрофата става в региона сред Лесков дол и Своге, на към 2 км. преди града в посока от София. Трафикът в сектора на тежкия пътен случай е стеснен от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково. На мястото има към 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана. Четири лечебни заведения в столицата са мобилизирани в подготвеност да одобряват потърпевши. Според свидетелски показания на очевидци става дума за огромен рейс с 50-ина пасажери, евентуално туристи. Машината е паднала по каменист скат в дере.

Валентин Радев е на мястото на случая, зам.- министърът на превоза Ангел Попов пътува за там, а столичните здрални заведения се ревизират от здравния министър Кирил Ананиев.

Фирмата има 6 рейса, прави инцидентен транспорт, ревизираме документите. Това сподели за Българска национална телевизия заместник-министърът на превоза Ангел Попов, осведомителните технологии и известията. По предварителна информация става дума за компанията „ Мобилус -5 “.

Здравният министър Кирил Ананиев, който посети ранените и потърпевшите в „ Пирогов “ дефинира случая като извънредно тежко. Има доста починали - – 13 са починали на място 2-ма на път за болничното заведение. 27-те ранени се транспортират в 4 столични лечебни заведения – „ Пирогов “, ВМА, „ Св. Анна “ и „ Св. Йоанна “, сподели Ананиев. Мобилизиран е целият медицински личен състав на здравните заведения. От кръвния център ни уведомиха че имат от всички типове кръвни групи “, посочи Ананиев.

„ Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина “, написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook. Президентът Румен Радев изрази съболезнованията си към околните на жертвите и анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка във връзка 141-годишнината от Шипченската епопея. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР