261 българчета от приемни семейства от 1 до 12 клас

...
261 българчета от приемни семейства от 1 до 12 клас
Коментари Харесай

Мтел изпрати 261 българчета от приемни семейства на училище

261 българчета от приемни фамилии от 1 до 12 клас получиха раници с образователни принадлежности, подарък от Мтел и Националната асоциация за приемна грижа във връзка старта на образователната година. 30 от раниците са особено за първолаците, настанени в приемни фамилии. Чантите съдържат по този начин нужните сметала, флумастери, тетрадки, както и доста други пособия в помощ на прекрачващите учебния предел за първи път. Инициативата за подаряване на принадлежности преди първия учебен звънец се случва за трета година, като Националната асоциация за приемна грижа и Мтел са подкрепили до момента близо 500 деца в приемна грижа.

По традиция Националната асоциация за приемна грижа изпрати първолаци от приемни фамилии. Заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова, дружно с членовете на Управителния съвет на НАПГ „ Кнежица ” – гр. Кнежа. През 2017/2018 година първолаци в това учебно заведение ще бъдат 3 деца, настанени в приемни фамилии в града.

Националната асоциация за приемна грижа е неправителствена организация, основана от приемни фамилии преди 8 години. В асоциацията членуват повече от 600 приемни родители, експерти и младежи, напускали системата на приемна грижа. НАПГ пази ползите на децата в риск, както и на приемните фамилии. Организацията осъществя събития и акции и дава директна помощ на приемните родители. Благодарение на петгодишното партньорство сред Мтел и асоциацията, приемните родители имат достъп до безвъзмездна психическа помощ, обществено информиране и консултиране, правна поддръжка, както и събития за децата и младежите на асоциацията. На националния телефон за приемна грижа 0700 20 234, подарен от телекома на приемните родители, може да се получи друга информация или да се потърси съвет, обвързван с приемничеството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР