26 Май Panasonic официално представи LUMIX GH5M2, безогледален фотоапарат, идващ

...
26 Май Panasonic официално представи LUMIX GH5M2, безогледален фотоапарат, идващ
Коментари Харесай

Panasonic представи обновен фотоапарат за създатели на видео

26 Май
Panasonic публично показа LUMIX GH5M2, безогледален фотоапарат, приближаващ с необятни благоприятни условия за запис на видео. Продуктът е създаден въз основата миналогодишния GH5 и може да записва C4K/4K 60p 4:2:0 10-bit видео и по едно и също време с това да извежда 4K 4:2:2 10-bit видео през HDMI. Новият модел е кадърен и на безжично предаване онлайн посредством приложение за смарт телефон. С бъдеща актуализация на фърмуера ще бъде добавено и RTP/RTSP поточно IP предаване по кабел и ще бъде допустимо поточно предаване на постоянен, първокачествен облик със тон.

Фотоапаратът е оборудван с 20,3-мегапикселов Digital Live MOS датчик с неотразяващо AR (Anti-Reflective). Автофокусната система на LUMIX GH5M2 разпознава очите и лицето почти 2 пъти по-бързо и продължава да ги следи, даже когато обектът е с 50% по-малък, в сравнение с GH5 би могъл да разпознае. Фотоапаратът може да следи обекта, даже в случай че той се обърне с тил към снимащия, наклони глава или се отдалечи.

Всяка сглобка, регулатор и бутон на фотоапарата са уплътнени, с цел да създадат LUMIX GH5M2 кадърен за тежка приложимост навън. Затворът също е устойчив, като е конструиран за към 200 000 работни цикъла, акцентират от Panasonic.

За спомагателна поддръжка при потребление навън, фотоапаратът е оборудван с нова батерия с огромен потенциал от 2200mAh, която е съвместима с USB PD (Power Delivery) и може да се зарежда посредством променливотоково зареждане или USB. LUMIX GH5M2 е оборудван с два слота за SD карти-памет, съвместими с високоскоростни UHS-II карти от клас V90 с колям потенциал. Двата слота дават опция за осъществявяне на Щафетен запис (Relay Recording), Резервен запис (Backup Recording) или Разпределен запис (Allocation Recording).

LUMIX GH6 на хоризонта

Паралелно с оповестяването на LUMIX GH5M2 Panasonic разгласи и създаването на негов правоприемник, който би трябвало да види бял свят до края на 2021 година и ще оборудван с нов Micro Four Thirds датчик и нов процесор за обработка.

" С възходящия интерес към поточно предаване на видео, създателите са все по-заинтересовани от качеството и уникалността на видеосъдържанието, което дават ", споделят още от компанията. " Висока разграничителна дарба, необятен динамичен диапазон, реалистична текстура, впечатляващи резултати като занимателен каданс и необикновен зрителен ъгъл, предлагани от фотоапарат с дребен размер - всичко това се чака от идеалния фотоапарат, който да отговори на упованията на потребителите. "

Освен с този фотоапарат, продуктовата гама на серията G ще бъде разширена и с нов заменяем обектив, LEICA DG 25-50mm F1.7, който също е в развой на разработка. Той ще покрива фокусни дистанции от 10 mm до 50 mm (приравнено към 35 mm фотоапарат: 20-100 mm), дружно с обектива LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), който към този момент се предлага на пазара и е високо оценен от потребителите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР