258 настолни компютри и лаптопи и 98 монитора пристигнаха във

...
258 настолни компютри и лаптопи и 98 монитора пристигнаха във
Коментари Харесай

Дариха над 250 електронни устройства за деца от област Видин

258 настолни компютри и преносими компютри и 98 монитора дойдоха във Видински фонд "Читалища " през вчерашния ден, научи BulNews.
Дарението е от Организация "Фабрика за хрумвания ". Oт през днешния ден тези устройства ще тръгнат към деца и младежи от цялата област, с цел да могат те да се включат в отдалеченото образование, сподели Славена Петрова, ръководител на Видински фонд "Читалища ".
"Вчера дойдоха 110 преносимия компютър, 132 подготвени компютърни конфигурации и 16 компютъра, които имат потребност от монитори, мишки, клавиатури, с цел да бъдат окомплектовани изцяло за прилагане. До момента, това което е изцяло готово за прилагане са 242 електронни устройства. Ще тръгнат към обитаемоте места от област Видин, които са декларирали нужда от деца и фамилии от тяхната територия. Благодарим на всички за отзивчивоста и поискали да се включат в нашата акция ", съобщи тя.
По предваритерлното изследване на Видински фонд "Читалища " общо 311 деца имат потребност от устройства за онлайн образование, което значи, че са нужни още към 50 устройства с цел да се покрият потребностите на област Видин, добави Славена Петрова. До мемента в акцията са раздадени близо 100 устроства на деца и фамилии в потребност от региона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР