252 души на ръководни и обществени длъжности, включително 11 високопоставени

...
252 души на ръководни и обществени длъжности, включително 11 високопоставени
Коментари Харесай

252 души на ръководни длъжности е изправила на съд Румъния през 2022 г.


252 души на управителни и публични длъжности, в това число 11 високопоставени лица, измежду които двама министри и четирима депутати, са били изправени на съд в Румъния през 2022 година Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК). 

“Фокусираме се върху комплицираните корупционни схеми и закононарушения по високите етажи ”, акцентират от институцията. Днес те показаха годишния си доклад за 2022 година, в наличието на основния прокурор Крин Болога, министъра на правораздаването Каталин Предою и представители на правосъдната система.

От доклада излиза наяве, че се е нараснал броят на окончателните присъди, а оправдателните са намалели с до 11 % през 2022. Съдилищата са издали 287 наказателни присъди против 439 обвинени.

В момента дирекцията работи по 90 каузи, свързани с пандемията от Ковид. „ 122 души са обвинени или обвинени. Щетите са големи “, разясняват от НДБК, представени от уеб страницата Зиаре. 

Повече са получените сигнали към прокурорите, подадени от физически, юридически лица или обществени институции (2193 случая), което демонстрира повишение на доверието на жителите, регистрират още от дирекцията. 

Краят на 2022 година бележи и завършек на отчетите по Механизма за съдействие и инспекция на Европейската комисия, напомнят от дирекцията и допълват, че мониторингът на Румъния от 2023 продължава като част от годишния отчет за върховенството на закона, с позитивна оценка за успеваемостта на НДБК, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР