2500 лева парична гаранция платиха за свободата си лидерът на

...
2500 лева парична гаранция платиха за свободата си лидерът на
Коментари Харесай

2500 лева парична гаранция за лидера на ГЕРБ Иван Стойчев и Тодор Пандев, арестувани за скандал в заведение и нападение над полицай в Белица

2500 лв. парична гаранция заплатиха за свободата си водачът на Политическа партия ГЕРБ - Белица Иван Стойчев и баджанака му Тодор Пандев, това постанови през днешния ден Окръжен съд Благоевград, който промени мярката им " домакински арест ". Двамата бяха арестувани след скандал в заведение в Белица, при който се стигна до физически и словесни конфликти с служителя на реда от ръководството в Разлог Костадин Дункин, отишъл на повикване за напрежение сред две компании. При появяването на Дункин била посочена компания, в която били Стойчев, Тодор Пандев и татко му Иван.

Според показания на очевидци и служителите на реда, Тодор заплашил с бутилка униформения и тримата отправяли вербални закани към него и сътрудника му. При опита им да бъдат арестувани оказали опозиция, което предизвикало Дункин да стреля. Отвън екшънът се задълбочил и е извикано подкрепление. Тримата мъже са натоварени в полицейски коли и арестувани първо за 24 часа, а след това с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Това е полицейската версия за случилото се, обявена публично, други са изказванията на арестуваните, които са безапелационни, че не са заплашвали униформения и нямат никаква виновност. Случаят е достигнал до Министерство на вътрешните работи министъра Калин Стоянов, както и до централата на Политическа партия ГЕРБ и персонално водачът Бойко Борисов. Според мненията до ескалиране на напрежението се стигнало поради реплики, отправени към Стойчев и Пандеви от страна на друга компания, в която имало горски чиновници. Подробностите по случая ще съобщим скоро.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР