250 столичани излязоха на протест пред руското посолство, за да

...
250 столичани излязоха на протест пред руското посолство, за да
Коментари Харесай

Протест срещу войната: Украинци и българи обявиха Путин за масов убиец

250 столичани излязоха на митинг пред съветското посолство, с цел да изразят своя яд против обновената от през днешния ден терористична интервенция на Русия в Украйна. Над 80 ракети бяха изстреляния против цивилни в Украйна. Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации в България, съобщи, че през днешния ден цяла Украйна " кърви, кървят и сърцата и душите на украинците в България. Путин е всеобщ палач и терорист, само че отговорност би трябвало да носят всички руснаци ", сподели още Коцева.

Тя добави, че България няма да бъде въвлечена във война с Кремъл, в случай че доставя оръжия, както вършат други страни. Коцева разяснява тезата на президента Румен Радев против сходно решение и я назова " глупава и лишена от всякаква логичност ".

Коцева даде за образец редица европейски страни, подкрепящи Украйна с оръжие, които не са страна в спора. " Украйна ще победи, тъй като не е завоевател, а врагът е Русия ", сподели още Коцева. Протестиращи скандираха " палач " и " популярност на Украйна ". 

Протестиращите разляха алена багра, като знак на пролятата кръв на хиляди почтени украинци, станали жертва на мракобесната война на Владимир Путин.

 protesti35.png

 protesti36.png
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР