25 милиарда евро за трансфери са похарчили европейските клубове за

...
25 милиарда евро за трансфери са похарчили европейските клубове за
Коментари Харесай

Румънец е най-богатият футболен агент в света

25 милиарда евро за прехвърляния са похарчили европейските клубове за последните 4 години. Това сочи изследване на УЕФА. От тях, сътрудниците на някои от най-големите звезди във футбола, са прибрали внушителните 3 милиарда евро от комисионни.

Най-скъпото попълнение в историята на " Манчестър Юнайтед " Пол Погба има защо да ръкопляска на своя управител Мино Райола. През 2016-та той уреди на французина рекорден трансфер от 105 милиона евро при " алените дяволи ". Комисионната на Райола също бе рекордна - 47 милиона евро.

С контракти за общо 1 милиард евро за всички от своите 87 клиенти обаче, румънецът Константин Думитраску е най-богатият футболен сътрудник в света , сочи ранглиста на " Форбс " за 2017 година Най-известният измежду клиентите му е Единсон Кавани.

Втори е индивидът, който е прочут като сянката на Кристано Роналдо от младежките му години - Жорже Мендеш с прехвърляния за над 900 милиона евро. Трети пък е Мино Райола - мениджърът на неприятните момчета Златан Ибрахимович и Пол Погба, осъществил покупко-продажби за 600 милиона евро.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР