25 Март Френският телеком Orange продължава усилията си за определяне

...
25 Март Френският телеком Orange продължава усилията си за определяне
Коментари Харесай

Orange създава съвет за етични принципи при използването на AI и данни

25 Март
Френският телеком Orange продължава напъните си за установяване на етични правила за потребление на данни и изкуствен интелект, създавайки съвещателен орган, състоящ се от 11 самостоятелни специалисти, който да следи използването на обвързваните с тях технологии.

В свое изказване групата декларира, че съветът ще се концентрира върху формулирането на етични насоки с отговорности, обхващащи равенството и неприкосновеността на персоналния живот.

Целта му е да подсигурява, че системите за изкуствен интелект, създадени от Orange, включват правила на " недискриминация " по дизайн, дружно с гаранции, че " не рискуват да нарушат поверителността " при разбор на мрежови данни.

Водени от основния изпълнителен шеф на Orange Стефан Ришар, останалите членове на Data and AI Ethics Council са от разнообразни среди, в това число юридически, метафизичен, научен, обществен и частен бранш. Съветът ще може да бъде употребен и от външни организации, в случай че те му подадат случаи, свързани с етичното потребление на данни и AI.

Orange от няколко години интензивно създава подходи, които обгръщат виновното потребление на AI. В допълнение към самодейностите за поощряване на многообразието в системите, основани на AI, френският телеком се причисли към ръководена от Европейската комисия експертна група през 2018 година, като способства интензивно за основаването на набор от насоки за AI, направени от нея.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР