25 години след първото предупреждение на Нобелови лауреати, над 15

...
25 години след първото предупреждение на Нобелови лауреати, над 15
Коментари Харесай

По Страшно Не Може И Да Бъде! Светилата На Науката Ни Го Казаха В Лицето, Засяга Всеки Директно: Лошо Ни Се Пише!

25 години след първото предизвестие на Нобелови лауреати, над 15 000 учени от 184 страни разгласиха декларация, с която предизвестяват за рисковете от дестабилизация на планетата заради липса на дейности за запазване на околната среда и екосистемите, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През 1992 година неправителствената организация " Съюз на обезпокоените учени " разгласява " Предупреждение на учени от целия свят към човечеството ", в което се споделяше, че следствията от човешката активност върху природата могат да доведат до огромни човешки премеждия и да имат необратим резултат за планетата.

Четвърт век по-късно учени насочат второ предизвестие.

Достъп до питейна вода, обезлесяване, понижаване броя на бозайниците, парникови излъчвания - отговорите на всички тези въпроси са разочароващи, като се изключи взетите интернационалните ограничения за стабилизиране на озоновия пласт в стратосферата, са заключили учените.

" Човечеството не прави това, което незабавно би трябвало да се предприеме, с цел да се запази застрашената биосфера ", пишат създателите на декларацията.

" В този документ изследвахме еволюцията на обстановката през последните две десетилетия и преценихме отговорите, анализирайки съществуващите официали данни. Скоро ще е прекомерно късно, с цел да се обърне тази танденция в противоположна посока ", разяснява проф. Томас Нюсъм от университета Дийкин в Австралия.

Декларацията на учените е оповестена в BioScience.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР