24 станаха жертвите на мощното земетресение от 7.6 по Рихтер,

...
24 станаха жертвите на мощното земетресение от 7.6 по Рихтер,
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след мощното земетресение в Япония

24 станаха жертвите на мощното земетресение от 7.6 по Рихтер, което раздруса Япония в първите часове на Новата година. Епицентърът беше в префектурата Ишикава.

Властите не престават да търсят хора, затрупани под руините. Хиляди прекараха нощта отвън домовете си поради предизвестията за талази цунами. Японската войска се включи в избавителната интервенция, като стартира да раздава на хората храна, вода и одеяла. Властите предизвестиха, че ще има вторични земетресения в продължение на седмица.

„ В момента сме на посетители на родителите на моята брачна половинка в град Миядзаки. Вчера, по време на земетресението, бяхме в самолета и летяхме от Гунма за Миядзаки. Моята префектура е в непосредствена непосредственост до Ишикава, където трусът е бил доста мощен. Разговарях със свои студенти, които споделиха, че са го усетили, само че няма съвсем никакви проблеми”. Това описа в ефир преподавателят в Университета „ Сайтама " в Япония проф. Александър Луканов.

По думите му най-сериозният риск за момента е отминал. „ Непрекъснато има вторични земетресения, само че те са много по-слаби. Апокалиптичната картина се разкри тази заран. Защото през вчерашния ден, малко след труса, настъпи нощта и стотици хиляди останаха без ток поради скъсани жици, паднали стълбове, пожари и засилили се свлачища. Сутринта видяхме, че има вреди. Много от къщите са безусловно разрушени радикално и са паднали на една страна”, уточни той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР