24% от респондентите в проучване на Алфа Рисърч“ оценяват 2023

...
24% от респондентите в проучване на Алфа Рисърч“ оценяват 2023
Коментари Харесай

Алфа Рисърч с актуални данни как оценяват българите отминаващата 2023 година

24% от респондентите в изследване на " Алфа Рисърч “ правят оценка 2023 г като по-добра за тях в персонален проект от 2022 година 26% пък я преценят за себе си като по-лоша. Останалите споделят, че не са претърпели основна смяна в персонален проект през тази година. Това демонстрират резултатите от настоящо проучване, които разяснява за социологът Павел Вълчев от " Алфа Рисърч “.

Основният въпрос в проучването е: " Как оценявате актуалната година по отношение на миналата – по-добра или по-лоша “ – преди всичко за фамилията, на второ- за страната, на трето – за света.

" 2023 година бе придружена от някои позволени рецесии, както и от рецесии, които трансформираха формата си. Възникнаха и нови. Ковид рецесията бе преодоляна и преминахме към естествен темп на живот. Що се отнася до политическата неустойчивост на страната, през тази година към този момент имаме постоянно ръководство, което обаче е придружено от непрекъснати кавги. Наблюдава се рецесия на доверието към политическите водачи “, акцентира Вълчев.

В интернационален проект, с изключение на войната в Украйна избухна и тази сред Израел и Хамас и в този подтекст интервюираните са оценили, че макар тези рецесии интернационалната обстановка е по-добра, в сравнение с през 2022 година Положителната обща оценка на 2023 година от страна на българина се дължи на по-доброто положение на фамилиите като обособени семейства, в сравнение с то е било през 2022 г “, посочи социологът. Това интересува хората у нас повече, в сравнение с обстановката в света като цяло, считат от " Алфа Рисърч “.

" През 2020-та година ударихме дъно в настройките на обществото, когато единствено 6% от респондентите дадоха отговор, че годината им е била по-добра от миналата. 2023 г е била сполучлива за най-младите, хората на 40-49-годишна възраст, жителите на столицата. Пенсионерите и жителите на селата показват най-голямо незадоволство “, даде още детайлности за резултатите от проучването Вълчев. Сред знаците, които социолозите са взели поради в проучването, са жилищната обстановка на респондентите, фамилният им живот и така нататък

Социологическотопроучване на " Алфа Рисърч " е извършено в края на ноември – 22-30.11. То е национално, извършени са 1000 изявленията и е употребена извадка по съществени социално-демографски признаци. Информацията е събрана при директни стандартизирани изявленията с таблети в домовете на интервюираните, посочи Павел Вълчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР