24 май винаги е носил онзи положителен заряд на образованието,

...
24 май винаги е носил онзи положителен заряд на образованието,
Коментари Харесай

Вълчев: МОН призовава родителите, ако имат друга възможност, да не пускат децата си на детска градина

24 май постоянно е носил оня позитивен заряд на образованието, на българския дух, на българската просвета.
Системата предприе една самодейност - „ Майски празници “, която учебните заведения и учениците провеждат - празнувания в електронна среда. Това са най-често концерти, изложения, начинания, които се организират по случай 24 май, споделя в ефира на "Събуди се " просветителният министър Красимир Вълчев.
Той благодари на екипа на NOVA за самодейността в поддръжка на българските учители и увери, че където и да се намира, ще се включи и ще ръкопляска тъкмо в 11:00 часа.
"Българските учители заслужават да бъдат приветствани.
Те демонстрираха, че са реактивни, виновни в този къс период, когато трябваше системата да се реорганизира изцяло и да премине към образование в електронна среда. Всяка една специалност заслужава почитание, само че учителската специалност е в основата на всички останали, тъй като, в случай че имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти по всички останали специалности ", счита Вълчев.
"Не сме сигурни дали през есента епидемиологичната конюнктура няма да бъде по-сложна. Това би основало организационни компликации във връзка с кандидатстването във висшите учебни заведения, изключително в задграничните.
Почти всички страни взеха решение да приключат юни, най-късно юли образователната година. Някои взеха решение да приключат без изпити, други пък са в другата прекаленост - да приключат присъствено или отчасти присъствено.
Ние по-скоро бяхме внимателни, здравето е най-важно. Аз, като министър на образованието, доста повече желая да се върнат децата, тъй като е незаменимо взаимоотношението в класната стая откъм социализацията и към придобиването на хармонични познания и умения. Но въпреки всичко обстановката е такава.
Важното е, че успяхме да спасим, по този начин да се каже, образователната година, нямаме загуби, имаме избран % деца, които годишно са ни предизвикателство. Тази година беше още по-трудно ", показа министърът.
Децата от фамилии със смесено отношение към образованието, с просветителни дефицити у нас са сред 10 и 20 % годишно. 10-11% не са се присъединили дейно в електронно образование, а 1-2 % изобщо не са били обхванати. 14% пък въобще не приключват учебно обучение. Най-голямо било отпадането след 7-и и 8-и клас.
"В комерсиалните обекти и в детските градини има по-големи съмнения, защото при тях има многочасово, всекидневно взаимоотношение на деца в групи. Що се отнася до изпитите, това е еднократно връщане за един или за два изпита при строги ограничения за отдалеченост.
Учениците, изключително при огромните възпитаници, тези ограничения могат да се обезпечат, изключително когато става въпрос за период от 4-5-6 часа. Ние ще създадем това по време на изпитите. Училищата са били затворени близо два месеца и половина.
Ежеседмично се дезинфекцират, в този смисъл те са доста по-безопасна среда, в сравнение с визитата на някой търговски обект. Иначе имаме възпитаници, които всяка година доста мъчно ги мотивираме да учат ", изясни министър Вълчев.
Според Вълчев, вирусът към момента е измежду нас. Затова от МОН приканват родителите, в случай че имат друга опция, да не пускат децата си на детска градина, тъй като вътре в групата децата са във взаимоотношение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР