24-годишният студент по информационни технологии в ЮЗУ Н.Рилски, Илия Априлов,

...
24-годишният студент по информационни технологии в ЮЗУ Н.Рилски, Илия Априлов,
Коментари Харесай

Ужасяващ разказ на Илия, който уби баща си и майка си с тесла

24-годишният студент по осведомителни технологии в ЮЗУ " Н.Рилски ", Илия Априлов, който умъртви родителите си с тесла, пристигна на себе си и след шока и положението на мощен афект, описа пред опитните криминалисти в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград какво се е случило във съдбовната вечер, оповестява Struma.com.

Арестуван, след злополука с краден микробус, с който се опитвал да се скрие при баба си /майка на татко му/ в петричкото село Марикостиново, Илия, в началото направил опит да заблуди служителите на реда, че сънувал призрачен сън, че го атакуват някакви хора, които желаят да го убият. Грабнал теслата и се бил с тях... Часове по-късно обаче младият мъж пристигнал на себе си, излязъл от шока, избухнал в ридания и разказал истината.

Вечерта се скарал с майка си, нещо което постоянно се случвало в дома на семейство Априлови, това удостоверяват съседи, чували непрекъснатите крамоли в дома им. Така било и нощес, чули се викове, писъци, гюрултия, падащи предмети и едвам когато жилището пламнало, съседите подали сигнал на 112. Илия споделил, че не си спомня мотива, по който се скарали. Сбили се. Синът удрял, майката също. Жената решила да се оплаче на бащата, които лежал, повален от инсулт, само че той не й разрешавал да го тормози, защото е с инсулт.

Роднини описаха, че 60-годишният Васил Априлов е получил инсулт на 23 септември. Бил в Марикостиново при майка си и се прибрал, с цел да се лекува в дома си в ж. к Ален мак в Благоевград. Оплаквал се на другари и познати, че има съществени проблеми със сина си, само че не уточнявал какви.

Когато майката влезнала в стаята на бащата и почнала да му споделя, Илия оглупял и сграбчил теслата. Удрял без прошка, неведнъж. Множество удари по главата е разкрил лекарят, направил оглед.

Бащата го умолявал да спре и последвала борбата с теслата и по него. Видял и осъзнал, че умъртвил родителите си, Илия ги покрил със остарели облекла и драснал клечката. Избягал от жилището. Стигнал пешком до животинския пазар в Благоевград, където има автосервиз. Пробвал да отключи някоя от колите, само че видял, че на буса, който е фирмен, има ключове на таблото. Запалил го и тръгнал - несъответстващ.

Малко по-късно аварирал в региона на Кресненското дефиле на път за село Марикостиново и самичък повикал полиция. Така той е арестуван. Битово ликвидиране, разкриващо една огромна фамилна драма, продължаваща с години. Съседи, другари и познати на фамилията описаха, че бащата Васил е бил чудноват, абсурден и мощно раздразнителен.

Колегите му от таксиметрова компания, в която е работил, удостоверяват, че имал тежък темперамент. Така си изясняват експанзията, отключена у сина му, който съгласно съседите не давал тип на човек, който може да направи такова нещо. Майката е счетоводител в СБА в Благоевград. За нея също не споделят нищо неприятно. Вътре в фамилията очевидно е имало непреодолими несъгласия и проблеми.

Като цяло фамилията било леко асоциално, не се събирали с хора, не контактували с огромна част от съседите си.

Илия Априлов е фитнес фанатик, с положително телосложение и мускули, завършени с приложимост на протеини. Заявил, че през вчерашния ден не е вземал никакви " добавки ", плувал сутринта и се прибрал. Страхувал се от контакти с хора поради Ковид. Нямал другарка, или компания, а психолозите на Министерство на вътрешните работи считат, че  Илия е осъзнавал дейностите си, не е неуравновесен и няма психиатрична диагноза. Какво е отключило и предизвикало мощния му яд и положението на афект, остава мистерия.

Очаква се на Илия да му бъде направена комплицирана здравна експертиза, която дефинитивно да удостовери или отхвърли откритото досега.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР