24-годишната шуменска оперна певица Александрина Михайлова завърши преди година 17-ия

...
24-годишната шуменска оперна певица Александрина Михайлова завърши преди година 17-ия
Коментари Харесай

Шапки долу! 24-годишната Александрина Михайлова ни прослави, десетки страни са в краката й

24-годишната шуменска оперна певица Александрина Михайлова приключи преди година 17-ия майсторски клас на Райна Кабаиванска. Александрина бе определена след съществени прослушвания измежду артисти от целия свят.

Младата шуменка се занимава с музика повече от 14 години. Свири от доста дребна на пиано, пяла е в шуменския хор,,Бодра ария ”, пет години е изучавала и оперно пеене в родния си град при музикалния възпитател Недка Телбизова.

През 2022 година надарената шуменка завоюва място в новия клас на Академия Ла Скала в Милано. От общо 433 претенденти от 55 страни са признати единствено девет артисти със стипендия и гратис двугодишно образование, Александрина е една от тях.

,,Това е голямо достижение за нея, за града ни и за България “ разяснява за Радио Шумен нейният пръв оперен възпитател Недка Телбизова.

Александрина Михайлова показа, че присъединяване й в класа на оперната прима Райна Кабаиванска е помогнало, с цел да съумява в конкурсните изяви.

Неотдавна тя завоюва първа премия измежду 80 участници в международен конкурс за млади оперни артисти в Италия. Освен това тя бе удостоена с премията,,Млад гений “, както и едно от двете специфични оценки на състезанието.

И следващият мотив за горделивост – на 10 февруари на една от най-престижните оперни подиуми в света – парижката опера Opera Bastille – Александрина Михайлова, дружно със свои сътрудници, ще показа Школата,,Кабаиванска “ с огромен концерт, предава БНР.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР