24-годишен преподавател в пловдивската математическа гимназия спечели конкурса за изработване

...
24-годишен преподавател в пловдивската математическа гимназия спечели конкурса за изработване
Коментари Харесай

„Единството е сила“: Среща с автора на логото за кампанията за еврото у нас

24-годишен учител в пловдивската математическа гимназия завоюва състезанието за разработване на лого и слоган на акцията за присъединение на България към еврозоната.

Ротационният развой също се движи по проект

Георги Георгиев е напълно предан на графичния дизайн. Завършил е художествената академия и не за първи път печели състезания. Логото за акцията за еврозоната му хрумва непринудено.

Снимка: bTV

„ Това беше първата концепция, която ми пристигна. Процесът постоянно е друг. Понякога ровиш, ровиш, ровиш и най-после стигаш до нещо. В този случай беше първото нещо, което ми пристигна. Така, че процесът беше много равен и пореден “, изясни той.

Снимка: bTV

Проектът на Георги комбинира еврото и българския трикольор, тъй че да построяват едно единно цяло. Вдъхновила го легендата за българския държател Кубрат.

Към момента тази процедура е проблематична и съставлява нарушаване на настоящото потребителско законодателство

„ Самото лого и слоганът споделят едно и също нещо по малко по-различен метод. Като трибагреникът замести двете линии в знака за еврото, той става обединен с него, само че не му пречи. И това е признака един тип на единството на еврозоната и България “, изясни Георги Георгиев.

Снимка: bTV

Слоганът е – „ Единството е мощ “.

„ Най-краткият метод да разкажем легендата за Кубрат и снопа пръчки. Като този слоган мисля е много сполучлив за случая, тъй като става въпрос за единството сред България и Европейски Съюз “, добави той.

Снимка: bTV

Авторът на логото за акцията за еврото у нас не съди тези, които желаят запазването на  българския лев:

„ Честно казано, разбирам за какво на някой би му бил благ българският лев. Това е обикновено. Но има хора, които са финансисти от Министерството на финансите, от Народното събрание, които би трябвало да знаят кое е добре за нашата стопанска система. Ние би трябвало да им се доверим “, разяснява той.

Снимка: bTV

Логото и слоганът на Георги Георгиев преборват плановете на други над 20 претенденти в състезанието на Министерство на финансите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР