24 часаРазделят плажовете на 12 класиИдеята черноморските плажове да се

...
24 часаРазделят плажовете на 12 класиИдеята черноморските плажове да се
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Разделят плажовете на 12 съсловия

Идеята черноморските плажове да се разделят на разнообразни категории според от това в какъв регион се намират и какви услуги се оферират на тях е на път да се реализира. С промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, пуснати за публично разискване в четвъртък, плажовете към този момент ще се разделят на четири съществени групи.

Труд

Гардовете от " Аркус " казвали " шефе " на Очите

Зърненият необут Бенчо Бенчев е получил безплатно 30% от акциите в охранителната компания " Аркус Сигурност- Бургас " след разстрела на Александър Алексиев - Сашо Водолаза. Личният бодигард на Митьо Очите бе убит през юни 2016 година в ресторант " 4you ", а наследниците дали без пари дяловете му на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас и по този начин богаташът Бенчев получил от собствеността на " Аркус ". Това описа пред Би Ти Ви Иван Владимиров, който е шеф на охранителната компания и също държи част от акциите.

Владимиров е някогашен полицейски шеф, командвал РПУ-та и " Криминална полиция " в Бургас. Той познавал Митьо и в предишното го " профилактирал ". Синът му - Методий Владимиров, който е зам.-шеф на Бургаския затвор, също познавал Очите, само че не бил негов приятел, както го клеветели пандизчиите.

Митьо Очите бил назначен в " Аркус " през 2015 година като съветник, с цел да се социализира, само че шефът Владимиров няма рационално пояснение за какво охранителите казвали " шефе " на Очите. " Може би изпитват почит към биографията му ".

С предложения с ниски цени компанията " Аркус " е спечелила публични поръчки за близо 250 000 лева на общините Несебър и Айтос, на Национален осигурителен институт в Бургас и други Фирмата охранява и бургаската погребална организация, чийто катафалки бяха палени на няколко пъти, а собственичката бе изнудвана да регистрира по 100 лева след всяко заравяне.

Монитор

Крадци броят питиетата на туристите

Пияни туристи спъват работата на полицията по морето. Те не помнят по кое време, къде и по какъв начин са ги обрали. За това се оплакаха командировани от Столична дирекция на вътрешните работи чиновници по курортите. Те се хванали за главите още първите дни, откакто в районните ръководства в по-малките градчета почнали да идват голи до кръста махмурлии, които заявявали, че са обрани, и пускали тъжби.

В тях обаче не знаели какво да напишат, защото си спомняли вечерта едвам до второто посетено заведение. След това всичко им се губило, в това число и парите. Последният случай бил в Созопол. Там преди три дни англичанин се появил в приемната на полицията и споделил, че му липсват повече от 4 хиляди лв..

Веднага бил образуван екип, които тръгнал по дадените насоки от чужденеца. Мъжът, който бил към 60-годишен, обяснил, че е бил на ресторант, по-късно за едно малко пиво на бар. Оказало се обаче, че е посетил три бара, а дребните напитки надалеч повече от едно. В последното заведение, където бил, пък почерпил обилно седем млади девойки, дал и бакшиш от 1000 лв. на сервитьорките.

Стандарт

Готвят най-малък размер на обезпечена втора пенсия

Пенсионноосигурителните сдружения ще подсигуряват на хората, че вторите пенсии ще бъдат изчислявани на действително импортирани осигуровки. Това плануват оферти за промени на Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), направени със единодушието на сдруженията, работодатели, синдикати и специалисти. Промените бяха показани от обществения министър Бисер Петков и представители на работната група по регламентиране на етапа на погашение на вторите пенсии.

При пенсиониране ще се подписва пенсионен контракт с фонда, като в контракта ще има записан обезпечен размер на спомагателната пожизнената пенсия за напреднала възраст, като той ще бъде изчислен въз основата на сумата на брутния размер на преведените от Национална агенция за приходите осигурителни вноски за обезпеченото лице. Това е тип гаранция, която на процедура пенсионните сдружения заплащат с образуването на запас за гарантиране на брутния размер на осигурителните вноски.

Сега

Национална агенция за приходите оправда неизпълнения проект за Данък добавена стойност с износа

През последните години ръководещите непрекъснато се хвалят, че бюджетът прелива от доходи, което изясняват с все по-успешната работа по събирането на налозите. Това внушава и оповестеният преди дни доклад на Национална агенция за приходите за достиженията през 2017 година Че приходите порастват, е реалност, само че това се дължи на първо място на жилавия български бизнес, който работи крепко, печели нови пазари и тегли нагоре стопанската система - макар че депутати, министри и служители непрестанно вгорчават средата с чести поправки на нормативната база, администрация и нездраво лобиране. Признава го индиректно и отчетният отчет на приходната организация, където черно на бяло написа, че растящият износ на нашите компании води до понижение на данъчните приходи. Оказва се, че през 2017 година чистите приходи от Данък добавена стойност, който е най-големият приходоизточник в бюджета, освен изостават от плануваното, само че и са по-ниски от миналата година.

Капитал дейли

Милионите за общините - главно при ГЕРБ и Движение за права и свободи

Основно при кметове на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще отидат отпуснатите предходната седмица от държавното управление 111 млн. лева спомагателни разноски за общо 99 общини. Общините на Българска социалистическа партия са единствено шест и те ще получат общо 2.6 млн. лева, само че действително огромна част от тези пари се насочват към села на Движение за права и свободи, патриоти и останки от Реформаторския блок. При региони на локални обединения и самостоятелни претенденти (18 на брой) пък ще отидат 9.7 млн. лв.. Това излиза наяве от постановлението на Министерския съвет, което бе оповестено през днешния ден в системата за правна информация.

Дума

Компютърна компания ще внася тестери за чумата по овцете

Спешно записана компютърна компания е определена да доставя тестери за чума по овцете, излиза наяве от регистъра на публичните поръчки, заяви уеб сайтът agronovinite.com. Процедурата - договаряне без авансово съобщение, е открита на 31 юли 2018 година от Агенцията по храните.

За присъединяване е поканена единствено " Глобул вижън 2018 ". Тя е записана на 29 юни - осем дни откакто БАБХ разгласи, че е намерено първото огнище на чума по преживните животни и ден преди шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев да издаде заповед за изтребването им след разкриване и на второ огнище. Предметът на активност на компанията няма нищо общо с ветеринарно-медицинската активност.

" Глобул вижън 2018 " се занимава с продажба на компютри, хардуер и периферни устройства. Неин притежател е 28-годишният Никола Явахчов. Той бил член на секционна изборна комисия в " Овча купел ", само че не е ясно от коя партия. Капиталът на " Глобул вижън 2018 " е 500 лева, а поръчката е за 336 184,80 лева без Данък добавена стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР