24 часа след ескалацията, ситуацията в Русия се успокоява. Бойците

...
24 часа след ескалацията, ситуацията в Русия се успокоява. Бойците
Коментари Харесай

24 часа след ескалацията на напрежение: Ситуацията в Русия се успокоява

24 часа след ескалацията, обстановката в Русия се успокоява. Бойците на частната войска „ Вагнер “ се изтеглят от Ростов на Дон, а водачът им Евгений Пригожин отпътува за Беларус .

В деня след най-новата историческа дата за Русия  - 24 юни, равносметката наподобява по този начин: Пригожин анулира протеста и отпътува за Беларус, без дело и без обвинявания - нито за него, нито за бойците му.

Следете всичко по тематиката тук

Войниците на „ Вагнер “ се изтеглиха от Ростов на Дон. Кризата е овладяна - най-малко към този момент. При това толкоз бързо, колкото се появи. След неочаквана договорка с Беларус. Въпросите за властта в Кремъл обаче остават и са от ден на ден.

С овации жителите на Ростов на Дон изпратиха бойците на „ Вагнер “ . Няколко часа откакто Пригожин подреди на армията си да спре настъплението към Москва, водачът на паравоенната формация също се отдръпна.
„ За 24 часа стигнахме на 200 км от Москва. Не проляхме нито една капка кръв на нашите бойци. Но разбирайки отговорността за проливането на съветска кръв на една от страните, ние обръщаме конвоите си и се връщаме в полевите лагери по проект “, съобщи късно в събота вечерта Пригожин.

Лидерът на „ Вагнер “ сподели с този поход към Москва, че съветският президент е страхливец и не може самичък да взима решения, сподели още той

Кремъл няма да санкционира бойците на „ Вагнер “, а обвиняванията против Пригожин ще бъдат свалени. Сделката е с посредничеството на президента на Беларус - Александър Лукашенко, и утвърждението на Владимир Путин.
„ Подразделенията на „ Вагнер “ ще се върнат в базите си. Част от тях, които пожелаят, ще подпишат контракт с Министерството на защитата . Това се отнася за тези, които не се причислиха към този поход. Останалите никой няма да ги преследва “, сподели Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

От Белия дом пък обявиха, че Путин излиза от рецесията със доста разтърсен имидж. „ Това беше унищожителен и стратегически неуспех за Путин на всички фронтове – стопански, боен, геополитически “, съобщи Блинкен.

Валерий Тодоров разясни, че става дума по-скоро за политическа, а не за военна конспирация

Държавната съветска телевизия през днешния ден пусна фрагмент от авансово записано изявление с Владимир Путин, в което той споделя, че е в непрекъснат контакт с Министерството на защитата и Русия остава уверена в реализирането на „ специфичната си военна интервенция в Украйна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР