24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин

...
24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин
Коментари Харесай

Иван Ласкин отново в болница, Водата в София поскъпва с 23 стотинки

24 часа

Иван Ласкин още веднъж в болница

Актьорът Иван Ласкин още веднъж е в болница единствено две седмици откакто бе изписан след двумесечен престой на легло. Състоянието му не е оптимистично, описаха негови сътрудници. А Народният спектакъл направи незабавна кръводарителска акция.

Ласкин е в реанимацията на Военна болница в София и лекарите безусловно се борят за живота му. Това е третото влизане на 48-годишния артист в болница от 20 септември насам. Тогава Ласкин постъпи в столичната Втора градска, където бе настанен в отделението по гастроентерология.

Труд

Водата в София нараства с 23 стотинки

С 23 стотинки на кубик повече ще заплащат софиянци за вода от 1 януари. Това реши дефинитивно Комисията за енергийно и водно контролиране. Така кубикът става 2,582 лева при 2,354 лв. до момента.

Най-голямо е нарастването на цената във Видин - с 51 стотинки за кубик и жителите на града към този момент ще заплащат по 2,845 лв. за куб. В Бургас кубикът към този момент гони 3 лв., което е с 26 стотинки повече.

Монитор

" Закрила на детето " погва родителите, закъснели за взимане от занималня

От ДАЗД изясняват, че съгласно Закона за протекция на детето хлапетата до 12-годишна възраст не би трябвало да бъдат оставяни без контрол от страна на своите настойниците, попечителите или други лица, които се грижат за тях. Учебните заведения пък би трябвало да осведомят родителите за разписанието на часовете и целодневната организация, по кое време би трябвало да бъдат вземани и довеждани малчуганите, както и глобите, които ще последват, в случай че не бъдат спазвани. От ДАЗД акцентират, че последствията за родителите също би трябвало да бъдат съобразени с наредбите от закона.

Стандарт

Балкан влиза в Белия дом

Дни преди шампанското и зарята за новата 2019 година, " Стандарт " реши да опитва възприятието за комизъм на по-първите хора в страната и с усмивка разряза новогодишната баница с шансове. Най-големите части по сан и по заслуги се паднаха на министър председател и президент.

Среща с американския държавен глава Доналд Тръмп изскочи от баницата за Бойко Борисов. На нея сигурно той ще подари българско овчарско куче на господаря на Белия дом, по този начин както преди години зарадва стопанина на Кремъл Владимир Путин - с цел да съблюдава салдото в връзките с великите сили. Но задачата не е единствено кучето Балкан да лае на моравата на Тръмп, а да завоюва благосклонността на американския президент по най-важната за България тематика - газовия хъб " Балкан ".

Сега

Годността на мантинелата край Своге провокира бурни разногласия

Годността на новата мантинела край Своге провокира през днешния ден яростни разногласия. Неправителствената организация " Институт за пътна сигурност " разгласи, че болтове от оборудването могат да се отвият на ръка. Бяха публикувани фотоси. Пътната организация обаче отхвърли обвиняванията и съзря провокация. Става дума за сектора, където през лятото се случи ужасяваща злополука.

Представители на НПО-то създали инспекция на мантинелата. " Това, което се случи и аз бях шокиран, е че имах опцията да разглобя болтовите сглобки с два пръста, без никакви старания. Трябва да кажа, че аз не съм ревизирал от край до край мантинелата.

Капитал дейли

Нов връх: публичните поръчки за 2018 година са над 17.8 милиарда лв.

Средно 70 млн. лева е цената на оповестените публични поръчки през всеки един от миналите до момента работни дни на 2018 година От регистъра на Агенцията за публични поръчки се вижда, че до 27 декември общата сума на откритите 11.9 хиляди търга е над 17.8 милиарда лв.. Ръстът по отношение на 2017 година, когато поръчките са били за над 13.8 милиарда лева, е 29%. Дори да изключим оповестената на 21 декември мегапоръчка на " Булгартрансгаз " за 2.3 милиарда лева, нарастването отново е доста.

Стойността на подписаните контракти през тази година също отбелязва връх, въпреки броят им да остава покрай равнищата от 2017 година - 23 хиляди. Общата сума на контрактите е 9.4 милиарда лева, което е нарастване с към два милиарда. И това е без начислен налог добавена стойност.

Дума

Още умуват да има ли винетки за Северната дъга

Винетки за северната част на околовръстния път на София няма да се изискват. Но водачите от селата към столицата, които употребяват Северната скоростна дъга, ще би трябвало да закупят винетни стикери. Това стана ясно след днешната среща сред представители на общината и на пътната организация.

Целта на диалозите бе да се намерят работещи и ефикасни решения, свързани с използването на републиканската пътна мрежа от жителите на северозападните и югоизточните квартали на София.

Ще продължим да приказваме с АПИ за винетните такси за Северната скоростна дъга в първите дни на идната година, посочи зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР