24,4% от общо 42,2% за победата на десницата в Италия

...
24,4% от общо 42,2% за победата на десницата в Италия
Коментари Харесай

Триумф на Мелони на изборите в Италия, 6 пъти вдигна % си за 4,5 г.

24,4% от общо 42,2% за успеха на десницата в Италия завоюва партията Братя италианци - правоприемник на фашистката, на изборите за Сенат в Италия в неделя съгласно първия екзит-пол на организация Ното за държавната телевизия РАИ 1. Джорджа Мелони направи 6 ПЪТИ по-голям резултат от 4-те %, с които влезе в предходния парламент преди 4 и половина години. По-нисък от очеквания е резултатът на патньора й Матео Салвини с 8,5% и 8% за някогашния министър председател Силвио Берлускони плюс още дребни партии от бранша. Две от партиите са проПутин. Тези три партии ще образуват болшинство над 50% от местата в горната камара на италианския парламент и бъдещото държавно управление на третата стопанска система на Европейски Съюз.

Левицата прави 26,4 на 100, като главно е показана от някогашните комунисти - в този момент Демократическа партия на експремиера Енрико Лета, които печелят 19,4%. Движението Пет звезди, също проруско и антиукраинско, управлявано от министър-председателя 2018-2021 година Конте изненада социолозите с 16,5%, най-малко 3-4 на 100 повече, в сравнение с му даваха авансово. Отцепилия се преди месец от него външен министър Ди Майо не печели и 1% с новооснованата си пронатовска партия.

По-висок от упования резултат дават отцепниците от левицата - съюз сред Календа и аления експремиер Матио Ренци, така наречен Трети полюс със 7,3% единствено след месец от основаването си. Вместо да ги причисли, екскомунистите, от които и те произлизат, се изпокараха с тях и ги оповестиха за врагове.

Ретро неокомунистите от Повече Европа, които пък са съдружници на Демократическата партия, вършат 2,9% при трипроцентна преграда за попадане в Народното събрание, сравнимо с ИталЕкзит на евроотцепниците извънредно вдясно с малко над 2 на 100 от гласовете на предварителните избори след свалянето в Народното събрание на държавното управление на Марио Драги. 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР