24-годишният пациент от село Камен, който загуби битката с COVID-19

...
24-годишният пациент от село Камен, който загуби битката с COVID-19
Коментари Харесай

Разкриха подробности за починалия 24-годишен с COVID-19

24-годишният пациент от село Камен, който загуби битката с COVID-19 е приет на 6 ноември, около 12,30 часа по обяд в Спешна помощ-Горна Оряховица с оплаквания, безсилие, обща отпадналост, суха кашлица и недостиг на въздух. Назначена му е рентгенография на бял дроб, която отчита картина на тежка двустранна бронхопневмония, тип COVID-19, съобщават от МБАЛ " Св. Иван Рилски " - Горна Оряховица.

Направени са ЕКГ и кръвни изследвания, като дежурният лекар насочва пациента за хоспитализиране. Болният е бил приет в Коронавирус отделението, където е мониториран, направен му е PCR - тест и веднага започва адекватно лечение по протокол - подаване на кислород, антикоагулантна терапия, широкоспектърна антибиотична терапия, кортикостероиди и симптоматична терапия.

Преди да постъпи в болницата, пациентът е бил лекуван в домашни условия 10 дни с " Азакс " 500 мг, " Ердомед ", парацетамол и витамини, назначени от неговия личен лекар. Имал е и затлъстяване.



Поради влошаващите се лабораторни и клинични показатели на фона на оптимална терапия, болният е трансфериран в интензивния сектор, където е интубиран в продължение на два дни. Въпреки положените усилия на медицинските екипи, пациентът е починал в 5:20 часа на 9 ноември.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14800  Скандал пред Борисов: Здравният министър и шефът на

Скандал пред Борисов: Здравният министър и шефът на " Пирогов " против доцент Мангъров за карантината  Експеримент в Лондон сподели дали има COVID-19 в превоза Експеримент в Лондон сподели дали има COVID-19 в превоза  Три метода да бъдеш тъп Три метода да бъдеш тъп
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР