24 000 км, 49 държави, милиони деца, спортисти и световни

...
24 000 км, 49 държави, милиони деца, спортисти и световни
Коментари Харесай

Утре стартира Световният пробег на Мира, минава през България през май


24 000 км, 49 страни, милиони деца, спортисти и международни водачи вземат участие в най-голямата щафета на европейския континент, която с Пламтяща факла трансформира фантазията за международен мир в действителност.

Шри Чинмой, oснователят на Пробега на Мира Peace Run, споделя:

„ Мирът не значи неявяване на война. Мирът е наличие на обич, естетика, наслада и единение “.

Световният Пробег ще покрие 5-те континента, като започва публично европейския си маршрут в град Лисабон на 1 март. Факелът на Мира ще бъде излъчен от ръка на ръка, преминавайки през 6 огромни града в Португалия и изминавайки към 400 км. В самодейността ще се включат почти 2000 души и деца от 13 учебни заведения. Щафетата приключва в Прага, Чехия, на 6 октомври 2020г.

В България интернационалният тим на Peace Run влиза на 13 май през граничен пункт „ Кулата “. За 7 дни бегачите ще изминат с Факела на Мира към 700 км. до финала на маршрута, който ще бъде на 19 май в Бургас.

Част от обитаеми места, през които ще мине международната щафета у нас, са: Гоце Делчев, Доспат, Широка Лъка, Чепеларе, Смолян, Златоград, Кърджали, Хасково, Елхово, Малко Търново, Царево, Созопол и Бургас.

Шри Чинмой (международно приет като мъдрец, художник, стихотворец и спортист) посвещава живота си на построяването идеалите за международен мир и единение. Той дава началото на многочислени начинания, сплотяващи хора от разнообразни култури, като последовател на концепцията, че спортът е един от най-мощните принадлежности за поощряване на световната естетика.

От 1987 година, когато Шри Чинмой основава Пробега на Мира, Факелът е минава през повече от 150 страни по целия свят. Милиони хора, деца, бегачи и международни политически водачи са взели присъединяване в интернационалната щафета. За тези 32 години са изминати почти 500 000 км, което се равнява на повече от 14 обиколки към Земята.

Повече информация за българската част от трасето на Пробега на Мира може да намерите на: www.peacerun.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР