23 проекта за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна

...
23 проекта за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна
Коментари Харесай

Проекти за 20 млн. евро стартират в Бургас, Варна и Стара Загора

23 плана за близо 20 млн. евро по Съвместна оперативна стратегия „ Черноморски басейн 2014-2020 ” г. ще се осъществят във Варна, Бургас и Стара Загора , заяви Министерство на регионалното развитие.

Те са утвърдени в границите на първата покана за набиране на проектни оферти на програмата и в тях вземат участие 20 български сътрудници. В ход е развой по подписване на договори на утвърдените планови оферти, незабавно след което следва стартирането им. 

Най-много са утвърдените планове на организации от област Варна – общо 10 с бюджет от над 1,8 млн. евро. Сред тях са Асоциация на българските Черноморски общини, Черноморска мрежа на неправителствените организации, Икономически университет - Варна, Община Аврен, Сдружение " Агенция за икономическо развитие “ и други

От област Бургас общини и неправителствени организации вземат участие в 6 плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност над 1,6 млн. евро. Сред тях са общините Бургас, Созопол и Малко Търново, Фондация " Виа Понтика ", Сдружение " Съвет за развиване на туризъм в Община Несебър “, Сдружение  " Зелена Странджа " и други

От област Стара Загора 2 български сътрудници вземат участие в 2 плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност близо 260 хиляди евро.

Проектите целят създаване на нови услуги и развиване на туризма на база богатото културно и историческо завещание, опазване на околната среда и естествените запаси. 

Съвместната оперативна стратегия по Европейски инструмент за съседство „ Черноморски басейн “ 2014-2020 година е с общ бюджет близо 54 млн. евро. Тя функционира чрез четири целта: „ Съвместно поощряване на бизнеса и предприемачеството в региона на туризма и културата “, „ Увеличаване на трансграничните благоприятни условия за търговия и рационализация на селското стопанство и обвързваните браншове “, „ Подобряване на съвместния мониторинг по околна среда “ и „ Повишаване на осведомеността и взаимни дейности за понижаване на речните и морски боклуци “. 

Министерството на районното развиване и благоустройството, което управлява осъществяването на Съвместната оперативна стратегия „ Черноморски басейн 2014-2020 ” година в страната, стартира публично допитване по отношение на план на Насоки за кандидатстване по втора покана за проектни предложения . Тя се чака да започва при започване на октомври, а проектопредложенията ще се подават до 31.01.2019 година Съгласно процедурата за публично допитване Съвместният механически секретариат на Програмата ще приема оферти, рекомендации или мнения на имейл адрес [email protected] до 27-ми август 2018 година Документът има за цел да помогне на претендентите при подготовката на проектните предложения, както и да даде информация за попълването на апликационния формуляр, бюджет и обвързваните с него формуляри, процедурата за кандидатстване, критериите за избор на планове, процедурата за взимане на решения и други на практика препоръки.

Окончателният вариант на пакета документи за кандидатстване ще бъде оповестен след решение на Съвместния комитет за наблюдаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР